Donderdag 29 mei 2014.

Donderdag 29 mei 2014.

Het is vandaag hemelvaartsdag. Ook in Frankrijk een religieuze feestdag wat inhoud dat, volgens een Nederlandse bron, vandaag de winkels zijn gesloten. Bij de eerste de beste boulangerie annex allimentation kopen we meteen wat we voor vandaag nodig hebben. Nog belangrijker, we kunnen hier koffie plus krijgen.
Na de stop zetten we er de spurt in om de veerpont te halen die ons van Le Verdon-sur- Mer naar Royan zal brengen. Precies op tijd arriveren we op de terminal, krijgen voorrang bij het kopen van een ticket en kunnen gelijktijdig met een groepje andere fietsers meteen doorrijden aan boord. In dit groepje zijn nog twee Nederlanders. Zij zijn familie van elkaar ( neef en nicht ) en maken samen hun eerste grote fietstocht langs de Franse westkust.
Hij rijd op een splinternieuwe Santos Lite, waar Wim en ik meer dan verlekkerd naar kijken! We hebben een leuk gesprek met deze enthousiaste mensen.
Als we van boord stappen is het lekker zonnig weer en wagen we het erop om in vol zomertenue te fietsen.
Zagen we in Le Landes niets anders dan bomen, bomen en nog eens bomen, nu rijden we door een prachtig glooiend landschap met voornamelijk landbouwgewassen zoals: tarwe, mais en veel zonnebloemen.
Na de lunch kachelen we met het windje in de rug! aan een stuk door naar Saintes. Op de camping worden we ontvangen een Franse mevrouw die behoorlijk Nederlands spreekt. We bouwen ons kampje op en bereiden een maaltijd bestaande uit: een dubbele cup á curriesoup, fusilli met olijfolie, een heet pepertje en de tenen van een hele bol knoflook. Het nagerecht gebruiken we in de kantine van de camping in de vorm van een kopje koffie. De Franse mevrouw die zo goed haar best doet om Nederlands te spreken krijgt van ons een aanmoedigingsprijs.
Ja juist,een paar klompjes!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

2 reacties op Donderdag 29 mei 2014.

  1. Gerard en Elly schreef:

    Hoi Joost en Wim, wij zijn net terug van onze rondreis door Spanje en hebben alle verslagen gelezen. Nou daar ben je wel even mee bezig, maar ontzettend leuk en herkenbaar. Het is weer een mooie tocht met prachtige ontmoetingingen, dat maakt
    zo’n tocht zo boeiend. En jullie hebben nog een aantal dagen te gaan. Heel veel plezier nog samen en weer veilig thuis! Gerard en Elly

  2. Tineke Prins schreef:

    Ha Wim en Joost,
    Pas nu lees ik iets van jullie verslag! Geweldig. Ik heb eerder wel geprobeerd een bericht te posten, maar weet niet of dat is gelukt. Wij vonden onze ontmoeting met jullie (Hemelvaartdag op weg naar Royan) ook heel bijzonder. Toen ik jullie kaartje las viel ik bijna om: Joost en Wim, de namen van onze vaders (de mijne en die van mijn neef). En merkte Johan op: Kijk hoe hun site heet: Onze vaders!!! Heel bijzonder! Veel fietsplezier nog!!!

Reacties zijn gesloten.