Vrijdag 30 mei 2014.

Vrijdag 30 mei 2014.

Bij het opstaan is het behoorlijk mistig. Als we rond acht uur de camping verlaten is de mist al vrijwel verdwenen maar het blijft frisjes. We zijn nog maar een eindje buiten Saintes als Joost merkt dat zijn voorband behoorlijk zacht is.
Zodra we bij een firma in pneu’s langs komen gaan we even aan voor wat aire pression. Alle fietsbanden worden gecontroleerd en indien nodig bijgevuld.
We komen voor de tweede keer deze tocht door St-Jean d’Angely. Op de heenweg naar Sevilla hebben we hier met Izaäk en Riet overnacht. Nu doen we er boodschappen voor de lunch bij Le Clerc.
Het is weer een pittig dagje vandaag. We HoHa’en wat af en hebben veel Gemser wegen. We komen tot de conclusie dat de D wegen met één of twee cijfers erachter geen enkele prioriteit hebben qua onderhoud, laat staan een nieuw wegdek.
In Aulnay bezoeken we een St.-Jacobs kerk, een Unesco monument. Helaas is er binnen niemand aanwezig want van deze kerk hadden we graag een stempel in ons pelgrimspaspoort gehad. Opvallend is dat er veel Engelsen de kerk komen bezichtigen. Tegenover de kerk is een mooi grasveldje om de tenten te drogen en een picknicktafel voor ons om een broodje te eten.
Vandaag hebben we fromage morbier en paté lapin ( vrij vertaald in het Zeeuws: resjes vleis van ut knien ) Het ziet er goed uit en is smakelijk maar het kan Wim niet erg bekoren maar de morbier maakt veel goed.
De voorband van Joost blijft een zorgenkind, hij loopt steeds langzaam leeg. Als we in Brioux-sur-Boutonne een reparatiewerkplaatkleintuinbouwmateriaal, (Scrabble woord) bromfietsen en motoren zien zijn we er van overtuigd dat ze ook aire pression hebben. Joost maakt de baas duidelijk dat hijzelf de binnenland gaat vervangen en vraagt of hij hem dan op druk wil brengen. Dat is geen probleem dus gaan we snel aan de slag. We controleren de binnenkant van de buitenband en voelen een klein venijnig staalsplintertje. Het kost ons de nodige moeite om hem te verwijderen maar het lukt. We krijgen de beloofde lucht van de baas en kunnen weer verder met onze zwarte handen. We rijden door naar Melle waar we op een camping Municipal terecht komen. Voor de boodschappen moeten we naar de Super-U in de bovenstad, nou dan weet je het wel!
Om kwart voor tien hebben we een paar slagen onweer en aansluitend valt de regen gestaag neer. We gaan lekker naar bed!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.