Woensdag 28 mei 2014.

Woensdag 28 mei 2014.

Als we om zes uur opstaan ziet het er goed uit. Bewolkt, fris en droog. Na het ontbijt breken we stilletjes op. We willen geen slapende honden wakker maken! Om kwart voor acht rijden we naar de receptie die nog steeds onbemenst is. We willen graag betalen, maar de mogelijkheid wordt ons op dit tijdstip helaas niet geboden. Jammer!
Ook vandaag fietsen we weer door de bossen van Le Landes. Helaas is de kwaliteit van de fietspaden veranderd van prima naar slecht tot zeer slecht.
Zoals Henk Gemser zegt dat je het ijs moet lezen, zo lezen wij het fietspad om ons achterwerk enigszins te ontzien.
Als pleister op de wond zien we o.a. Reeën, eekhoorns, hazen en veel vogels van diverse pluimage. ( ook vreemde vogels! )
Ter afwisseling begint het weer eens te regenen, het is een twijfelbuitje van wel of geen regenjas aan. We trekken geen regenjas aan en hopen hiermee af te dwingen dat het van korte duur is en dat blijkt gelukkig zo te zijn.
We zijn van plan om vandaag bijtijds een camping te zoeken want we hebben, door het slechte weer van de afgelopen dagen, beide een flinke hoeveelheid was en we lopen een aantal dagen achter op site. Er is dus voldoende werk aan de winkel!
In het plaatsje Montalivet les Bains rijden we rond een twee uur een giga camping op. De receptie is gesloten. We maken een inspectierondje en concluderen dat de afdeling voor het wasgoed dik in orde is. Om onszelf te reinigen ziet er het minder goed uit. Het is duidelijk dat het seizoen hier nog niet begonnen is. Alles ziet er vies uit en er is geen warm water! Wegwezen hier!
Wim ziet op zijn i-pad een kleine camping die aan de rand van het dorp ligt,vlak bij de zee.
We kijken bij aankomst eerst wat de voorzieningen zijn. Wel een wasmachine maar geen droger! Zon en wind moeten ons dus een handje helpen.
Eerst de was de machine in en als hij draait zetten we de tenten op.
Het waait hard en de zon is er ook nog bij als we de was ophangen. We ervaren vandaag dat de combinatie van zon en wind sneller is dan een droger.
Onze zijden pyama’s waren bij wijze van spreken al droog voordat de knijpers erop zaten!
Voor het eerst deze vakantie hebben we de beschikking over een picknicktafel. Ideaal als we zelf willen kokkerellen. We eten een lekker maaltje rijst met kerry, kip en ananas.
Voor later op de avond staan er nog kleine cocosmacroontjes op het menu, lekker met een kopje venkelthee of zwarte koffie.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.