Monta de Fo – Florence

Vrijdagochtend 4 mei 2012. Deze morgen beginnen de broers met een afdaling. Wim en Joost hebben zich extra warm aangekleed, want het is flink koud en een klein beetje mistig. Door de kou en de snelheid tranen hun ogen zo hevig dat het zicht dermate belemmerd wordt dat ze de juiste afslag missen. Terugrijden is geen optie, dus kiezen ze ervoor om zelf een alternatieve route uit te stippelen.

Ze krijgen al snel in de gaten waarom Reitsma zijn route hier niet langs laat lopen. Niet alleen de verkeersintensiteit is hier hoger, maar ook het aantal hellingen en het stijgingspercentage. Eénmaal terug op de route drinken de broers eerst maar eens een kop koffie en, vanwege de extra inspanning, nemen ze er een troostkoek bij. De manier om scheve zaken recht te trekken.

De route voert Wim en Joost over een prachtig landelijk weggetje, waar ze diverse malen een schitterend uitzicht hebben op het lager gelegen Florence. Ook zien ze hier de eerste olijfgaarden en een verdwaalde vijgenboom. Rond het middaguur fietsen de broers via de buitenwijken naar de zuidzijde van de stad. Ze moeten goed opletten, want het verkeer is Italiaans druk.

Nadat ze in een parkje hun middagbrood hebben gegeten zijn ze mooi op tijd op de camping. Ze zetten snel de tenten op en gaan de was doen, want het is lekker zonnig weer met een heerlijk zwoel windje. Later in de middag zien ze voor het eerst sinds de start nog twee fietskampeerders. Ze hebben de broers blijkbaar ook gezien, want ze komen later een praatje maken bij de tent.

Beide dames komen uit Canada en zijn hun fietstocht gestart in Rome. Ze zijn van plan om via Noord-Italië naar Zuid-Frankrijk te gaan. Ook ontmoeten Wim en Joost nog een Australisch echtpaar met twee kinderen. Ze maken een rondreis per camper door Frankrijk en Italië. Evenals de Canadese dames vinden ze het geweldig om in Europa te zijn.

Het is op dit moment 21.35 uur en de broers zitten buiten dit verslag maken. Erg warm is het niet meer, maar het is helder en volle maan. Straks nog even tanden poetsen en dan het mandje in. De fris gewassen pyjama’s liggen gereed op de zijden hoofdkussens. Als dat geen goede nachtrust wordt!

Dit bericht is geplaatst in Italië 2012. Bookmark de permalink.

2 reacties op Monta de Fo – Florence

  1. Albert Talen schreef:

    Hallo boys, alles goed bij jullie zo te zien. Alleen rijden jullie nogal eens verkeerd, dat had ik nou weer niet verwacht. Florence(Firenze) is mooi maar pompeus, Sienna is heel mooi als je daar soms langs komt. Succes verder, groeten Albert en Wilma.

  2. Mineke van der Male schreef:

    hoi neven! Net even jullie verslagen gelezen van wat belooft een mooie tocht te worden. Diep respect hoor en heel veel succes!!
    groetjes Mineke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.