Montagnana – Ferrara

Het is dinsdag 1 mei 2012 en de broers hoorden gisteravond laat dat ze deze morgen toch gebruik mochten maken van faciliteiten van de jeugdherberg. Daar waren ze erg blij mee, want je kunt bij hoge nood altijd nog beter op een toilet zitten dan hurken in het struweel.

Na het verorberen van een Aldi ontbijt kunnen ze opgelucht op pad. In het dorp Badio Polesine is de weg afgesloten vanwege de plaatselijk markt. Er is van alles te koop, zelfs haardhout voor slechts 130 euro per kuub. Ze besluiten in het volgende stadje koffie te drinken en wat boodschappen te doen. De broers komen letterlijk en figuurlijk op de koffie. De koffie met wat lekkers is geen probleem, maar boodschappen op deze nationale feestdag van 1 mei is een ander verhaal.

Dat wordt dus improviseren vandaag. Tussen de middag delen Wim en Joost samen het laatste Aldi-broodje, aangevuld met vruchtenbiscuits. Een slokje water erbij en ze kunnen weer vooruit. Tijdens de 1 mei-lunch hebben de broers hun tenten op een veldje uitgespreid om te laten drogen. Deze waren vanmorgen bij vertrek nog kleddernat.

Met het buikje rond en droge tenten gaan ze weer op stap richting Ferrara. Onderweg zien ze op een aantal park-achtige plaatsen vele Italiaanse families enthousiast barbecueën. Zij hadden dus wel tijdig ingekocht.

Even na tweeën rijden de broers de camping bij Ferrara op. Een zeer fraai aangelegde camping met uitstekende voorzieningen. Snel zetten ze de tenten op en omdat het de dag van de arbeid is, doen ze de was. In blind vertrouwen gebruikt Joost de tube die hij van Wim meegekregen heeft. Het valt niet mee om van chocoladepasta een sopje te maken.

Helaas krijgen ze de was niet droog binnen, want het betrekt snel en begint te regenen. Het werd een buitje van krap 2 uur. Als het weer droog is maken ze gebruik van een tafel en stoelen onder een afdak, waar ze alweer improviserend hun avondeten bereiden.

Aan de maaltijd!

Aan de maaltijd!

Tijdens het eten krijgen ze bezoek van een Italiaanse dochter met haar vader. Ze spreekt redelijk Engels en vertaalt de conversatie aan haar vader van zevenenzestig. Haar laatste vraag was: “Are you twin brothers?”. Wim en Joost zeggen yes, en vragen “how do you know that?”. Ze antwoordt: “You have both short cutted hair”. Vanaf nu zijn ze niet meer alleen de vaders, maar ook nog de twin brothers.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2012. Bookmark de permalink.

3 reacties op Montagnana – Ferrara

 1. Bas Crucq schreef:

  Hallo Twin broeders.

  Leuk om jullie te volgen en de vooral belevenissen. Ik denk toch, dat het beter weer is in Italie dan hier, want wat een bagger weer in Nederland. Als je dan een paar dagen aan het fietsen bent, zitten jullie ineens een eind weg??!! Zijn jullie Sienna nog gaan bezoeken? Gelukkig heeft Lennart de site weer gemaakt. Ziet er weer prima uit.
  Hebben jullie al mede pelgrims ontmoet?
  Groeten en oppassen he??

  Bas en Mineke

 2. Marja Geldof- v.d. Male schreef:

  Hoi Wim en Joost,
  Leuk om jullie te volgen via deze site. De vorige reis wist ik nog niet dat jullie via deze site te volgen waren, nu wel, en ik zal dit ook regelmatig doen. Hoop dat jullie genieten van alles wat jullie tegenkomen en dat alles heel voorspoedig mag gaan.
  Groetjes, Marja.

 3. Sander en Lenie schreef:

  Hoi Wim en Joost,
  we gaan jullie volgen hoor!
  Heel veel succes hoor,enne Wim….,de was schoonkrijgen met chocoladepasta lukt niet hoor hahaha,maar dat doe je waarschijnlijk maar 1 keer!!!

  Groetjes vanuit Nieuwerkerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.