5 Juni 2019.

Widdrington – Whitney Bay

De route die nu min of meer de kustlijn volgt is heel afwisselend en mooi om te fietsen, met af en toe toch nog een klimmetje. Bij het North Blyth zien we op het routebordje dat een eindje verderop een pontje voor voetgangers naar de overkant van de rivier gaat. Dat scheelt al gauw acht á tien kilometer fietsen. We wagen het erop dat we meekunnen en slaan af in de aangegeven richting. We komen van alles tegen maar geen pontje. Uiteindelijk eindigen we voor de slagboom van een fabriekscomplex. De daar aanwezige portier geeft ons tekst en uitleg: Helaas, de laatste pont is al vertrokken, zo’n vijftien jaar geleden ongeveer! Aangekomen in Blyth gaan we op zoek naar koffie en komen terecht in een Art Café. Het doet een beetje kakkerig aan. Een soort van Engelse Cor Bakker zorgt voor wat extra sfeer in het etablissement. Onder zijn bezielende begeleiding schuiven we plechtig en in stijl een stuk cheese cake naar binnen! Na dit intermezzo vervolgen onze tocht en belanden in een mooi stadspark. Een goede en rustige plaats om in beraad te gaan, want de vaders verkeren in een dilemma. Op de eerste dag van onze fietstocht misten we bijna Ferry in IJmuiden. Met de gedachte in ons achterhoofd: Dat gaat ons geen tweede keer gebeuren staan we nu een week te vroeg in Newcastle! We nemen diverse scenario’s door. We kunnen de NCN 1 verder doorfietsen naar het zuiden en dan een lus maken en weer terug naar Newcastle. Of met de trein zuidwaarts, bijvoorbeeld naar York en vandaar een route zoeken naar Newcastle. Ook informeren we bij DFDS wat de kosten zijn voor een overboeking naar zes juni. Als laatste en zeker niet het onbelangrijkste item kijken we naar de weersverwachting voor de komende week in de regio waar we eventueel willen gaan fietsen. De vooruitzichten zijn wisselend maar een ding staat wel vast, in de meeste dagen die we hier nog te gaan hebben zal het regenpak het meest gedragen kledingstuk zijn! We hakken de knoop door en regelen een overboeking bij DFDS. Donderdagavond zitten we aan boord op weg naar huis! Gemengde gevoelens? Enigszins, maar het Rondje Schotland wat we graag wilden fietsen hebben we, op het whiskey rondje na, helemaal gefietst. We hebben enorm genoten van het prachtige Schotland en zijn uitermate vriendelijke bevolking. Het weer zat niet altijd mee maar dat hoort ook bij dit land! We leggen ons bij onze beslissing neer en doen dat, voor de laatste keer, in een tweepersoonsbed in Hotel 52 aan de South Promenade in Whitney Bay. Last nut not leest willen we iedereen bedanken voor de support, op welke wijze dan ook, die we onderweg mochten ontvangen. We ervaren dat telkens weer als een steuntje in de rug. Nogmaals hartelijk dank!

Dit bericht is geplaatst in Schotland 2019. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.