1 Juni 2018.

Ardales – Ronda

Met een kleine, korte hellingproef tot aan de uitgang, verlaten we camping Parque Ardales en heuvelen we naar het gelijknamige dorp zes kilometer verderop. Het centrum bereiken gaat niet zonder slag of stoot. De weg erheen is behoorlijk steil en tellen we daarbij ook nog de lengte op dan is het lopen en duwen geblazen. Onze gids schrijft, je gaat onder de A-357 door en rijdt naar het centrum. We vragen ons af, had de schrijver deze weg voor ogen of was hij misschien op de (brom)fiets. Op een terras drinken we koffie en vullen het ontbijt nog wat aan met een tosta. We verlaten Ardales en gaan via de MA-5402 richting El Burgo. We kunnen meteen aan de bak voor een klim over drie kilometer, daarna weer wat afdalen en dan regelmatig stevig op en neer naar El Burgo. Nadat we deze plaats zijn gepasseerd moet het echte werk gaan beginnen. Via de A-366 klimmen we naar de Puerto del Viento. Het is pittig klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%, maar de geweldige uitzichten over het woeste bergland vergoeden veel. Als we de 1190 meter hoge top bereikt hebben wacht ons een mooie afdaling van ruim tien kilometer naar Ronda. Deze plaats moet het hoofdzakelijk van het toerisme hebben en dat is goed te merken. In de superlange winkelstraat is het een drukte van belang. Om alles goed in ons op te nemen lopen we drie keer de hele straat af op zoek naar: ijs, ansichtkaarten, brood en beleg en nog meer ijs. Als we van alles voorzien zijn rijden we over de meer dan honderd meter diepe kloof naar het oude stadsgedeelte en vandaar naar de drie kilometer verderop gelegen camping El Sur. Op zoek naar de ons toegewezen plaats lopen we als het ware door een Nederlandse enclave van campers en caravans. Welkom thuis in Spanje!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2018. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.