28 Mei 2018.

Granada – Pantano de los Bermejales

Via een op de iPad uitgezette route verlaten we Granada. Voor we de stad uit zijn doen we boodschappen bij de Lidl, drinken koffie en kopen een paar veters bij de chinees. We krijgen het voor elkaar om hier één uur en drie kwartier over te doen. Net buiten de stad is nogal wat tuinbouw en zijn ze druk bezig met het oogsten van knoflook en asperges. De weg die we gekozen hebben sluit helaas niet aan op de route maar dwingt ons min of meer gebruik te maken van de A92G, een behoorlijk druk bereden verkeersweg. Na enkele kilometers nemen we de afslag naar het vliegveld en pikken daar de route van Benjaminse weer op. En hoe! Waren we tot nu toe verbaasd en vol lof over de goede conditie van de wegen, hier moesten we wel even slikken! Normaal fietsen was er niet bij, het was meer laveren en dat over een afstand van ongeveer vier kilometer. Als we in Chimeneas arriveren is het tijd voor de lunch. Bankjes om op te zitten te over in dit dorp en ze zien er ook nog zeer fraai uit. Ze hebben echter één nadeel, ze staan allemaal volop in de zon die vandaag onbarmhartig schijnt. Zodoende nemen we onze intrek in het schaduwrijke Restaurante Parada de Autobús. Als we zitten te smikkelen maken we kennis met een Nederlandse jongeman die een rondje Andalusië fietst en op weg is naar dezelfde camping waar wij gaan overnachten. Op de camping zoeken we een schoon plekje op het keutelveld! Het is niet druk en buiten de drie Nederlanders zijn er nog een loslopende hond van de eigenaar en een aantal zwerfkatten. We zijn er maar druk mee om ze telkens te verjagen, waarschijnlijk staan we in hun territorium. Als we amper op bed liggen wordt er wraak genomen om zoveel onbarmhartigheid en ziet één van de katers zijn kans schoon en besprietst de tent van Wim aan alle kanten!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2018. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.