20 mei 2017

Guadalupe – Calera y Chozas
Het is afgelopen nacht een zeer koude nacht geweest. Ook als we om half zeven opstaan is het hooguit een graad of vijf. Als ontbijt hebben we nog een flink stuk koek van gisteren. Hij is nogal droog geworden dus doen we er wat boter en zoet beleg op. Echt veel zoden aan de dijk zet het echter niet. Als we vertrokken zijn hebben we er spijt van dat we niet meer warme kleding hebben aangetrokken want de rijwind brengt de gevoelstemperatuur ver naar beneden. We zijn op weg naar de Via Verde de la Jara. Een oude spoorbaan van vroeger die niet meer voor vervoer gebruikt wordt en geherstructureerd is naar fiets- en wandelpad over een lengte van vijftig kilometer. Panoramische uitzichten worden afgewisseld door tunneltjes en uit de rotsen uitgehouwen doorgangen. We hebben het voordeel van enigszins vals plat naar beneden en houden goed de vaart erin. De rijwind moet ons de nodige verkoeling brengen want het is weer snikheet vandaag.

Gisteren op de camping in Guadalupe heeft er zich een kleine catastrofe voorgedaan. Het vertrouwde gele hamertje ( een relatiegeschenk van onze Belgische vrienden Paul en Lilian ) heeft de geest gegeven. Hij had al wat last van haarscheurtjes, maar je hoorde hem er nooit over zoals een echte Belgische hamer betaamt. Geheel onvoorbereid heeft Wim, in samenwerking met een tentharing, hem de genadeklap uitgedeeld. We hadden gele vriend nog graag wat langer bij ons gehouden maar hebben eervol afscheid van hem genomen bij de container.  

Zo nu eerst een Bavaria!!!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.