5 mei 2017

Santiago de Compostela – Redondela
Gelijk met onze ogen openen we de i-pad en deze voorspeld ons een hele dag regen. Als dit werkelijk zo is dan komen als verzopen hoenders op onze bestemming aan. Geheel gehuld in regenkleding verlaten we Santiago in de stromende regen. Binnen één kilometer staan we al stil om een paar kleine mankementen op te lossen die ontstaan zijn tijdens het transport van de fietsen. Ook komt Wim, na vijftien kilometer, tot ontdekking dat hij zijn zorgvuldig opgestelde checklijstje ( drie punten! ) niet helemaal heeft afgewerkt. Zijn transponder voor de routeregistratie stond nog uit. 

We hebben besloten om dit jaar tussen de middag een warme maaltijd te nuttigen ( Menu del Dia ) en s’ avonds een bammetje. Hiermee voorkomen we dat we niet tot negen hoeven te wachten voor een warme hap.

Een menu bestaat uit een primo ( vijf keuzes ) een secundo met eveneens vijf keuzes en als afsluiting een postre met ook weer diverse mogelijkheden. Het vochtig gedeelte bestaat naar keuze uit: wijn, water of fris. De mevrouw die ons bedient noemt in een sneltreinvaart de primo’s op, we luisteren aandachtig en bij het enige woord wat we verstaan knikken we bevestigend. Pasta! Als secundo bestellen we een vleesgerecht met iets van aardappel erbij. Tot onze verassing bestaat de pasta uit tonijnsalade met brood. De heer des huises zet de secundo op tafel. Intussen hebben we uitgezocht in Google translate dat we lamsvlees besteld hebben. Op onze borden lag naar we dachten lamsvlees in rolladevorm en slappe frieten. Voordat we het fatsoenlijk geproefd hadden kwam meneer de borden alweer ophalen! Ze werden voor een klein minuutje teruggehaald naar de keuken en vervolgens twee tafels verderop uitgeserveerd. Eind goed al goed!

Het was vandaag echt een dagje om erin te komen, klimmen, dalen, harde en zachte regen, onweer, wind en af en toe een schijterig zonnetje. We sluiten de dag af in Albergue de Peregrinos in Redondela.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.