4 mei 2017

Nijkerk – Santiago de Compostela
Na een onrustige nacht loopt om vijf uur gelukkig de wekker af. De onrust werd veroorzaakt omdat we gisteravond tot ontdekking kwamen dat op de boardingpass van Wim, in zijn volledige uitgeschreven naam, de M was verwisseld door een N. Volgens informatie op de website van de vliegmaatschappij Vueling kon dit financieel zeer onvoordelig uitpakken. We nemen een trein eerder omdat we geen idee hebben hoeveel tijd het gaat kosten om dit probleem op te lossen. Als we ons om kwart over zeven melden bij de servicedesk van Vueling wordt ons verzekerd dat het geen enkel probleem is! De veel besproken security op Schiphol is vandaag in topvorm zodat ze slechts tien minuten nodig hebben om, de zeer betrouwbaar uitziende vaders, te checken. Er rest ons nog twee uur en drie kwartier voordat het vliegtuig vertrekt. Rond elf uur verdwijnen we in het wolkendek om er pas bij Santiago de Compostela weer uit te komen. We hebben vandaag al gelopen, getreind en gevlogen dus is het nu de beurt voor een ritje met de bus naar ons onderkomen voor vannacht, Hostal Mexico, gelegen dicht tegen het centrum van de stad.

Nadat we ingecheckt hebben zorgen we er eerst voor dat we de fietsen en de bagage weer tot onze beschikking krijgen en gaan vervolgens de stad in. Via het plein voor de Cathedraal lopen we naar het pelgrimsbureau voor een eerste stempel in ons pelgrimspaspoort. We zijn niet de enigste bezoekers, er staat namelijk een zeer lange rij met vermoeid ogende pelgrims. Een aardige suppoost informeert ons dat de wachttijd circa anderhalf uur zal zijn wat we erg lang vinden voor één stempeltje. Toen hij hoorde dat het slecht daarom ging en niet om een aflaat regelde hij supersnel voor elk een stempel.

Daarna bezoeken we ,,de huiskamer van de lage landen,, een initiatief van de Nederlandse St. Jacob stichting. We worden allerhartelijkst met koffie ontvangen ontvangen door Chris en Wil een tweetal vrijwilligers die momenteel de toko daar runnen. 

Omdat we morgen graag een gevleugelde start willen eten we vanavond paella met kip!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.