11 juni 2016

Piding – Nijkerk

We zijn zoals gewoonlijk vroeg onder het donsdek vandaan. Ontbijten en ons kamp opbreken doen we zo stil mogelijk om de buren niet in hun nachtrust te storen. Zoals gisteravond de slagboom van de camping stipt om tien uur werd gesloten zo wordt hij nu exact om zeven uur weer geopend. Rond acht uur vertrekken we nadat we de navigatie opdracht hebben gegeven ons naar Nijkerk te loodsen. Onze gids is wat eigenzinnig en stuurt ons eerst Piding in langs een Penny supermarkt. Nu we daar toch zijn slaan we meteen maar verse broodjes in voor onderweg. Binnen vijf minuten zitten we op de snelweg richting München en kunnen we snelheid maken. Ondanks dat weet Pluvius ons toch nog tweemaal te vinden voor een flinke traktatie. Deze keer deert het ons niet en kunnen de regenpakken in de tas blijven! Ondanks wat vertragingen in verband met wegwerkzaamheden verloopt de reis naar Nijkerk zeer voorspoedig. Onder de tegenliggers zien we erg veel Nederlanders, zoveel zelfs dat we ons afvragen wat we nog aan zullen treffen over als we de landsgrens overschrijden. Dat blijkt mee te vallen en zeker in Nijkerk waar de hele naaste familie gereed staat om ons een warm welkom te geven. De kleinkinderen zijn extra feestelijk gekleed en opgemaakt en hebben voor ons beiden een fraai gekleurd T-shirt gemaakt voorzien van de tekst: Welkom thuis opa, en Welkom thuis oom Wim. Zo’n mooie thuiskomst laat je niet bepaald onberoerd. Binnenshuis heffen we met de familie het glas en proosten op de goede afloop van vijf weken fietsen door zes landen.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 11 juni 2016

 1. Bas schreef:

  Weer een geweldige reis.
  Erg leuk zoals jullie schrijven en ook de foto’s erbij doen.
  Ik heb er weer van genoten.
  Ik kon helaas niet vaak genoeg kijken.
  Ik ben zondag teruggekomen van Portugal met de caravan en zes weken weggeweest.
  Vandaar nu de late reactie.
  Groeten en altijd welkom!!

  Bas Crucq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.