5 Juni 2016

Oriago – Conegliano
Vandaag stoppen we met het routeboekje van Reitsma, fietsen op de navigatie van Wim naar het station in Mestre en openen daar het routeboekje van Paul Benjaminse dat ons tot Salzburg zal begeleiden. Omdat het vrij stil in de stad is zijn we er snel doorheen. We rijden richting Airoporto Marco Polo en worden net buiten de stad staande gehouden door enkele suppoosten en een politieagent. De weg is afgezet en we mogen niet verder in verband met een triatlonwedstrijd. We moeten een alternatief vinden, raadplegen i-pad en smartphone en overleggen met de politie met als resultaat dat we nog enkele minuten moesten wachten dan wordt de weg weer vrijgegeven. We rijden het parcours op en wuiven naar de vrijwilligers en agenten die nog steeds op hun post staan en wensen ze Bon Giorno. Er wordt ons geen strobreed in de weg gelegd, sterker nog als we een verversingspost naderen mogen we zelfs een keuze maken uit water of wijn. Maar dan, in het plaatsje San Liberale ontmoeten we de Italiaanse dappere dodo die van geen wijken wil weten. We mogen zelfs niet op het fietspad naast de weg rijden en hij sommeert ons terug te gaan naar waar we vandaan gekomen zijn. Gefrustreerd zoeken we in het dorp naar een bar en bestellen koffie. Ondertussen bestuderen we op de smartphone de plattegrond van het dorp en zien slechts één alternatief om dappere dodo te ontlopen. We voeren plan B uit en zien bij het naderen van het parcours opnieuw een agente. We mogen de weg niet op maar moeten op het naastgelegen fietspad verder rijden. Ze wist waarschijnlijk niet dat het fietspad na honderd meter weer uitkwam op het parcours! Circa acht kilometer verder buigt het parcours van de triatlon af naar rechts en gaan wij recht door. Het is inmiddels behoorlijk warm en we hebben het geluk dat we in Casier zowat een ijssalon in rijden. Het is moeilijk kiezen tussen al die vreemde namen, maar het ijs is van topkwaliteit. De route loopt hier over een onverhard fiets- en wandelpad door een merengebied. We lopen voor de zoveelste keer tegen een barricade op. Jammer genoeg hebben we geen waterfietsen zodat we rechtsomkeert moeten maken terug naar Casier. Voorwaar dat is geen straf! Via een alternatieve weg fietsen we door Trevisio naar de eindbestemming voor vandaag Conegliano. Omdat er in deze streek geen campings zijn, zijn we aangewezen op een hotel of pension. We hebben de laatste weken regelmatig boodschappen gedaan bij de Euro Spin vanwege het aantrekkelijke prijspeil. We staan nu voor het Euro Hotel en gaan er gemakshalve maar vanuit dat dit hotel tot dezelfde groep behoort. We zijn benieuwd!

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *