13 Mei 2016

Zastenice – Azic Lokva
Hoewel de overvloedige maaltijd van de vorige dag nog niet geheel verteerd is hebben Vladimira en haar moeder een uitgebreid ontbijt voor ons gemaakt. We leggen een flink bodempje voor de nodige kilometers die voor ons liggen. We nemen hartelijk afscheid van Vladimira en haar moeder en hebben daar echt ervaren wat het betekend om gast te zijn in Kroatië. 

De regenkleding hebben we al direct aangetrokken en het ziet er naar uit dat die voorlopig ook aan blijft. Het is grijs waardoor we weinig uitzicht hebben. Er is behoorlijk veel verkeer en de kustweg is verre van vlak. Aan het eind van de middag, na zesentachtig kilometer kan het regenpak uit en nemen we intrek in een sobere sobe bij een ouder echtpaar. We zijn de eerste gasten van het seizoen dus alles loopt nog niet op rolletjes. Naast de lichtschakelaar van de badkamer zit de schakelaar van de boiler die we zelf maar activeren, althans dat denken we. Als het water na een uur nog niet in temperatuur gestegen is schakelen we ditmaal de hospita in die weet waar de hoofdschakelaar zit.

Een verwarming om iets op te drogen is er niet, ter vervanging hiervan gebruiken we de vijf verlichtingsbollen in onze kamer. Lang leve de gloeilamp!!

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.