Zondag 17 mei 2015

Talarn – Sort.Vandaag maken we er een kort fietsdagje van omdat we dan weer op een camping kunnen overnachten. Het is zondag vandaag en we houden ons aan de traditie, allen een stukje over de snelweg gaat in dit gebied niet lukken. Wel moeten we vandaag door twee lange tunnels. Als we bij eerste voor de ingang staan zien we een groot verbodsbord. Verboden voor paard met ruiter, paard en wagen, voetgangers en jawel ook voor fietsers. We worden omgeleid over een oude weg die vroeger de hoofdweg was. De weg is smal en eenrichtingverkeer. Hij voert ons langs de rivier door een heel smal dal met steile rotswanden. We zien dat het hier een eldorado is om survival tochten te maken en de steile wanden trekken veel sportklimmers en bergsporters. Het ommetje rond de tunnel is niet zo heel erg lang en weldra zijn we weer op de weg terug. Even later herhaald de procedure zich nogmaals en is het weer spectaculair. Rond een uur of twaalf zijn we op de camping in Sort en zoals gezegd het ritje was kort. Alles wat ook maar  enigszins in aanmerking komt om uitgewassen te worden wordt de wasmachine ingestouwd en voor drie euro gaat hij negenentwintig minuten alles door elkaar husselen op een lage temperatuur. Of het schoon wordt daar hebben we onze bedenkingen zo over, als het ieder geval maar fris ruikt! Zon en wind zorgen ervoor dat de was in een recordtempo droog is. De winkels zijn vandaag gesloten evenals het restaurant op de camping. Als we s’avonds een hapje buiten de tent eten zijn we, temidden van de fanatieke aanhang, getuige dat Barcelona landskampioen wordt. Één fan druipt snel af, die was vast voor Real Madrid! Als we terug komen op de camping is het er pikkedonker, nergens brandt er een lichtje. Bij het licht van een zaklampje moeten we onze tanden poetsen en plassen! De camping presenteert zich als drie sterren camping. Als we goed zoeken zien we ze inderdaad, boven ons in de lucht.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.