We gaan weer fietsen!

Ook dit jaar hebben we weer vijf weken de tijd om de symptomen van het fietsvirus enigszins te beteugelen. Dit jaar doen we dat wederom, evenals verleden jaar, in Spanje en Frankrijk.

Zaterdag 25 april aanstaande vertrekken we uit Rhenen. Onze broer en schoonzus Izak en Riet verzorgen ook dit jaar weer de heenreis naar Burgos in het noorden van Spanje. In Burgos blijven we drie dagen om te acclimatiseren en nog wat in te fietsen, want daar is door omstandigheden bar weinig van terecht gekomen. Vanuit Burgos gaan we de Camino Cid naar Valencia fietsen. Als gids gebruiken we het routeboekje van Clemens Sweerman ,,In het spoor van El Cid”.

Vanaf Valencia volgen we noordwaarts een alternatief deel van de Camino Cid tot Morella. Van hieruit hebben we een route uitgestippeld via Andorra en Toulouse naar Moissac. Vanuit Moissac volgen we de pelgrimsroute ,,Langs oude wegen”. Deze route volgen we totdat het klokje van gehoorzaamheid ons maant om huiswaarts te keren. We verwachten dan in de buurt van Nevers te zijn. De terugreis naar huis wordt weer verzorgd door Lennart, de zoon van Wim.

We hopen weer op mooie ontmoetingen als we onderweg zijn en willen jullie daar graag deelgenoot van maken. We vinden het ook leuk (zeker als we onderweg zijn) als jullie een berichtje voor ons achterlaten op de website!

Met een vriendelijke groet van de vaders,
Joost en Wim

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

3 reacties op We gaan weer fietsen!

 1. Succes met jullie fietstrip. Wij gaan naar Santiago en starten vanuit Bolsward op 2 mei. Onze ontmoeting met Wim vorig jaar in Burg Haamstede en de verhalen over de Camino heeft ons geïnspireerd om dit jaar deze tocht te maken.

  Groetjes Addie en Annie

 2. Dirk en Carla schreef:

  Ha Wim en Joost,

  Heel veel fietsplezier. Met die voorbereiding zal het wel meevallen. Je hebt nu in iedergeval een week of zes de tijd om weer iets aan je conditie te doen. Mocht je een eenzame wandelaar tegen komen is het onze neef Bram. Die “loopt” het stukje tussen Elst en Santiago de Compostela. 2400 km. Wij nemen onze pet af voor jullie allemaal. Heel veel succes en een behouden terugkomst. Groet Dirk en Carla.

 3. Albert en Wilma schreef:

  Dag Wim en Joost.
  Alvast veel plezier, goed weer, en houd alles heel. Ik zag dat jullie zelfs naar Andorra gaan. Daar kon vroeger onze chauffeur Chiel met de vrachtwagen al nauwelijks boven komen. Reken er maar op dat het dus hoog is daar (en koud kan zijn) Veel succes, goede reis en behouden thuiskomst. Groeten.
  A
  W

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.