Laatste fietsdag

Als het een beetje meezit is het vandaag onze laatste fietsdag. De tentjes staan al vroeg in het zonnetje waardoor we ze vrijwel droog in kunnen pakken. Over de dijk loopt ook een fietspad en we besluiten om dat te volgen. We zijn op de hoogte gebracht dat het pad verderop wel wat smaller wordt. Dat klopt aardig want uiteindelijk blijft er een onverhard spoor over van ca. 30 cm. breed. Maar het uitzicht over de soms steile kust is prachtig.

We houden het vandaag weer niet droog en trekken ons meest gewaardeerde kledingstuk maar weer aan en schuilen bij een boerderij onder een grote boom. Deze procedure herhaald zich nog een keer bij de jachthaven in Eckernförde, maar daarna neemt het zonnige weer hand over hand toe. Eckernförde is ook weer zo’n mooi toeristisch havenstadje met een grote jachthaven. Na de boodschappen bij Rewe gaan we op de koffie bij Boulangerie Rustique.

Joost kiest voor appeltaart en Wim voor een escargot van bladerdeeg met vers fruit. We zitten buiten op het terras waar de tafels nog een beetje nat zijn van de regen. Als Wim met enige kracht een stuk ananas wil halveren schuift de hele boel van tafel kletterend op de keien. Het gebak was al niet al teveel meer dus dat viel mee, maar het mooie bord met bedrijfslogo lag in tweeën. De bediening nam het nogal gemoedelijk op. Ja zoiets kan gebeuren.

Na dit intermezzo verlaten we Eckernförde en gaan zuidwaarts het binnenland in. Bij Sehestedt moeten we met de veerpont over het Nord Ostsee kanal. Aan de overkant kunnen we mooi even lunchen op een bankje en ondertussen de veerpont volgen die vrij snel heen en weer vaart. In een van de dorpen waar we doorheen komen is een soort buurtsuper waar we de nodige boodschappen inslaan voor vandaag en voor de reis naar huis, morgen.

Rond 17.00 uur zijn we weer terug op de camping waar we ruim vier weken terug gestart zijn. ’s Avonds lopen we nog even naar de Brahmsee en kijken naar de opkomende maan en genieten nog even van het uitzicht en van het Zwitserleven gevoel.

Dit bericht is geplaatst in Scandinavië 2023. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *