In geuren en kleuren

Prijs de dag niet voor het avond is, maar het is droog en wat zonnig.

Hier in het noorden van Duitsland is het een mooi glooiend landschap met vaak enorme graanvelden met hoofdzakelijk tarwe. Hetzelfde zagen we ook in Denemarken. Mogelijk heeft het iets te maken met de Russische graan boycot.

Het is nu ook weer mogelijk om ’s morgens een kopje koffie met wat lekkers te scoren. Daar maken we goed gebruik van want we hebben wel iets om te halen wat dat betreft. 🥧🥧☕☕

Rond het middaguur kruisen we het stadje Kapeln. Een levendige binnenstad waar veel toeristen een kijkje komen nemen. Wij kijken nog even bij de konditorei en verbazen ons over de hoeveelheid wespen die zich in de vitrines tegoed doen aan het uitgestalde lekkers.
Er zijn dus meer liefhebbers!

Op camping Dorotheenthal in Damp krijgen we een mooi plekje toegewezen. Aan de ene kant op 10 mtr. staat bistro strandkorb en aan de andere kant op zo’n 20 mtr. het strand aan de Oostzee.

Het is niet moeilijk te raden van welke kant de heerlijke geuren vandaan komen. We hebben het, voor alle zekerheid, ’s avonds toch maar even nauwkeurig onderzocht!

Dit bericht is geplaatst in Scandinavië 2023. Bookmark de permalink.