In 20 minuten droog

Zondagmorgen, de kerkklokken luiden. We trekken een pak aan wat het beste past op deze dag namelijk, het regenpak. We hebben het plan om verder de Jutland fietsroute te volgen gewijzigd. We gaan naar de Oostzee kust omdat daar meer overnachtings- mogelijkheden zijn. Fietsend door de constant vallende regen komen we al snel tot de conclusie dat het vandaag een kamer of een hut moet worden en geen tent!

Er worden voornamelijk Ferienwohnungen aangeboden onderweg. De campings waar we informeren naar een hut hebben die niet. Rond het middaguur hebben we wel iets warms verdient en strijken we neer in de serre van strand lounge Habernis.

Kussens uit de stoelen en in het pak dineren. Het is tenslotte Zondag.

Om de hoek zit Manege/Pension Lindenhof. Na een kwartier zoeken is er niemand te vinden die ons te woord kan staan. Er staat nog wel een stal leeg. Maar ja, we hebben geen ezel bij ons!

Na het zoveelste bord over Ferienwohnungen eindelijk een camping bord met daaronder de tekst schlafhutte. Het zal toch niet waar zijn. Waar we op hopen komt uit. Voor de komende nacht is er ėėn vrij. Het geluk houdt niet op want er is kookgelegenheid, een droger en op loopafstand een kleine bistro genaamd fischerkrog.

Alles wat nat is, zelfs de regenkleding, verdwijnt in de droger en wordt in twintig minuten heerlijk droog en warm.

We zijn haast verplicht om in de bistro te gaan eten willen we morgenochtend nog kunnen genieten van een enigzins karig ontbijt.

Toch wel een mooie zondag!

Dit bericht is geplaatst in Scandinavië 2023. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *