9 juni 2016

Spittal an der Drau – Taxenbach

Er is brood of geen brood, oud brood bestaat niet! Maar als je vers afgebakken broodjes verwacht en je krijgt ze van de vorige dag moet je toch een keertje extra slikken! Het is nog steeds zwaar bewolkt en spikkelt een beetje als we de Drauradweg R1 weer op zoeken. Vanaf Möllbrucke wijzigt dit naar route R8. In Kolbnitz gaan we een kopje koffie drinken en doen aansluitend boodschappen in de naastgelegen Spar. Eenmaal weer onderweg richting Obervellach zien we in de verte twee fietser met volle bepakking aankomen. Als ze zo uitgerust zijn kun je er voor negentig procent zeker van zijn dat het Nederlanders zijn. We passeren elkaar met een vriendelijk hallooo, hallooo waar Wim na één seconde aan toevoegt: Hé Kees. In het Oostenrijkse bergland ontmoeten we Kees van de Meer en zijn partner Gré Timmermans. Wim kent Kees vanuit zijn vrijwilligerswerk voor het  VAC  en heeft samen met hem de GPS cursus van Garmin gevolgd. Kees is behoorlijk actief in de wereld van de vakantiefietsers. Hij doet o.a. vrijwilligerswerk voor de Europafietser en de Fietsersbond. Ook deze trip verenigt hij het nuttige met het aangename door in Slovenië een deel van een grote route te gaan controleren. Na deze verrassende ontmoeting vervolgen we onze weg richting Obervellach. Van hieruit begint een stevige klim over een lengte van acht kilometer naar het vijfhonderd meter hoger gelegen Mallnitz. We beginnen vol goede moed maar de eerste kilometer is dermate moordend dat we geregeld moeten afstappen. Met twaalf procent is het haast niet te doen! Allengs wordt het beter en klimmen we met gemiddeld acht procent en begeleidt door milde regen naar het station van Mallnitz. Van hieruit vertrekt de autotrein door de Tauern tunnel naar Böckstein. We hebben nog even de tijd want de trein is net vertrokken. We kunnen op ons gemak wat droogs aantrekken en een boterham eten. De fietsen kunnen met bepakking en al zo het eerste rijtuig van de trein in. We vertrekken om tien voor drie en staan twaalf minuten later op het station van Böckstein waar we verwelkomd worden door onze vriend Pluvius die ook hier aan de andere kant van de berg nadrukkelijk aanwezig is. In Bad Gastein gaat het even behoorlijk naar beneden met tien à twaalf procent en volgen we de Gasteinradweg tot  Lend. Hier pikken we de Tauernradweg op die langs de rivier de Salzach loopt en kachelen nog door tot Taxenbach. Als beloning voor een hele dag regen betrekken we hier een mooie en goed verwarmde kamer in Sportpension Sonnhof.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.