Prima Porta – Fiano Romano

Zaterdag 12 mei 2012. Vandaag starten de broers het tweede deel van de fietstocht, met als eindbestemming Sarajevo. In Italië kunnen ze tot Assisi gebruikmaken van de Reitsmaroute. Omdat de verwachting is dat het vandaag een zeer warme dag wordt, zijn ze al vroeg op pad. De te fietsen afstand vandaag valt mee, ongeveer 43 kilometer. Er is wel een adder onder het gras vandaag: een behoorlijk aantal pittige hellingen. Een makkie zal het dus niet worden.

De combinatie van het stijgingspercentage en de hitte sloopt de broers vakkundig. Ze zijn dan ook erg blij dat ze om 13:00 op de camping arriveren. Ze zoeken een mooi schaduwrijk plekje en zetten snel de tenten op, want er moet ook nog gegeten worden. Voor het eerst tijdens deze fietstocht kunnen ze een tafel en twee stoelen organiseren. Nadat ze die schoongemaakt hebben kunnen ze vorstelijk zitten. Wat een luxe!

Zonnig weer, schone was, tafel en stoelen, wat wil je nog meer!

Zonnig weer, schone was, tafel en stoelen, wat wil je nog meer!

Er blijken nogal wat Nederlandse gasten op de camping aanwezig te zijn, dat houdt in dat Wim en Joost regelmatig aanloop hebben. Op zich heel leuk, maar het plan is om eens flink aan het reisverslag te werken. Dat lukt dus niet helemaal. De broers leggen zich er maar bij neer en trakteren zichzelf op een biertje.

Terwijl ze hun biertje drinken is de Engelse overbuurman druk in de weer. Ze denken dat hij iets in watermanagement doet, omdat hij niet bij de kraan is weg te slaan. Emmers water halen en emmers water terug brengen, zelfs een rollende watercontainer wordt tot de nok toe gevuld. Wim en Joost denken in eerste instantie dat hij hiermee het gras gaat rollen, maar dit is niet het geval. Wat hij met al dat water doet weten ze niet precies, maar ze zien hem later wel samen met zijn vrouw van een waterijsje smikkelen.

’s Avonds eten de broers op Italiaanse wijze bereide spaghetti. Het is een experiment dat bijzonder goed uitpakt. Honger zullen ze niet krijgen vannacht en met hun bescherming is het ook wel in orde, want sinds ze hier staan is de carabinieri (politie) al 3 keer langs gereden.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2012. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Prima Porta – Fiano Romano

  1. Jeroen Deij schreef:

    Hallo Joost en Wim,
    Wat een geweldig avontuur tot nu toe!!, we denken (beetje jaloers)veel aan jullie, want wat is het toch fantastisch als je zoiets kan doen!!!
    Veel plezier, Jeroen en Annemieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.