Château-Garnier – Brie

Het opschrijfboekje van Joost is erbij gepakt en de broers hebben de volgende update getikt voor de website:

Woensdag 11 mei 2011 Traject: Chateau-Garnier – Brie

Geen brood vanmorgen dus en ook geen manna! We doen het met een reepje muesli en vinden toch nog twee verloren boterhammetjes, een kop koffie en een vitaminepil ronden het petit dejeuner af. Om 8.00 zitten we op de fiets en rijden in het dorpje eerst naar de epicerie voor koffiekoeken en een pak sap om door ons drinkwater te mengen. In Charroux doen we de overige boodschappen en drinken koffie waarvan we het idee krijgen dat de bonen nog geplukt moesten worden, jonge, jonge wat duurde dat. Ter compensatie zat er een koekje en een snoepje bij.

Als we de winkel uitkomen heeft het tot onze verrassing iets geregend. De lucht was de hele tijd al een beetje dreigend. Eenmaal onderweg vallen er regelmatig enkele spikkels en stoppen we even onder een afdakje bij een kerk, we zijn tenslotte pelgrims! Het is een poosje regenjas aan / regenjas uit. Het rommelt wat in de lucht en af en toe is er een lichtflits.

Het is vandaag een echte hohadag en aardig wat zwaarder dan gisteren. Aan het eind van de dag hebben we aardig de pijp leeg, mede door de hoge temperatuur van circa 30 graden. We kunnen eerst de camping niet vinden en rijden er prompt voorbij. Terugrijdend zien we het bordje wel. Typisch Frans, om de aanwijsborden maar aan één kant van de weg te zetten zodat ze van de andere kant niet zichtbaar zijn…

De camping stelt niet veel voor en de boel is aardig vervuild. Maar hier is ook weer een positief punt, de camping wordt uitstekend bewaakt door een compleet tankbataljon dat naast de camping staat opgesteld en op oefening is. De camping ligt naast een klein vliegveld. Hier gaan we naar toe om een stempel voor ons paspoort. Vanavond eten we een koude salade (recept volgt!).

Het lijkt wel alsof we een abonnement hebben, alweer een gratis overnachting!

Het weer voor vandaag: Het is al snel warm vandaag maar blijft bewolkt tot rond het middaguur. Daarna is er volop zon en stijgt de temp. tot 30 gr.

Zo, dat was het voor vandaag. Het internetkantoortje is eigenlijk al gesloten maar van de eigenaar mochten we dit nog even afmaken. Hij is ondertussen een biertje gaan drinken en wij doen zo de deur dicht.

Groetjes van de vaders.

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk 2011. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *