31 Mei 2019.

Innerleithen – Kelso

Voordat we Innerleithen verlaten gaan we eerst naar de Co-op want de bodem van de boodschappentas is bijna zichtbaar. Als we naar de kassa lopen worden we aangesproken door een mevrouw met de vraag: Zijn jullie die mannen die gisteren fish and chips hebben gegeten in Peebles? We kunnen niet anders dan dat beamen. Zij bleek daar zelf op dat tijdstip ook een visje te hebben genuttigd en vertrouwde ons toe dat het de beste zaak van de regio was. Boften wij even! Het is frappant dat we de laatste paar dagen ongewild met landgenoten in contact komen. Gisteren in Peebles stonden we voor een portiek te overleggen om wat warms te gaan eten. Er stond in het portiek een jongeman een sigaret te roken. Hij was zo vriendelijk om ons, tussen twee trekjes door, in onze moedertaal te adviseren. Vanmorgen gingen we koffie drinken in een lunch/tearoom annex bakkerij. Verschillende mensen zaten te lunchen. Joost vraagt aan Wim: Hoe laat is het eigenlijk? De dame aan het tafeltje naast ons antwoord: Het is twaalf uur geweest! In de loop van de middag stoppen we even bij een mooie oude brug voor een foto. We zijn niet de enigste. Er loop nog een echtpaar en de manier waarop ze hallo zeggen zegt al genoeg. Leuke mensen trouwens die Hollanders in de vreemde!

Dit bericht is geplaatst in Schotland 2019. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.