20 Mei 2019.

Inchree – Fort Augustus

De dag begint goed want we zijn precies op tijd voor de veerpont naar Corran. Van hier uit fietsen we langs de westoever van Loch Linnhe noordwaarts. De weg is een plezier om te rijden met schitterende uitzichten over het Loch met op de achtergrond de hoogste berg van Schotland de Ben Nevis. Deze weg is een zogenaamde single track road. Het voelt aan als een groot fietspad waar auto’s te gast zijn en zo gedragen vrijwel alle automobilisten zich ook. Ze wachten keurig op een passing place tot we voorbij zijn. Ook wij houden ons netjes aan deze beleefdheid regel. Voor wie comfortabel wil genieten van het fraaie uitzicht is er zelfs een sofa beschikbaar! Met een klein pontje, speciaal voor voetgangers en fietsers, steken we over naar Fort William. We trakteren onszelf op koffie plus en worden even later nogmaals gratis getrakteerd maar nu op een enorme regenbui! Met onze regenpakken aan crossen we ruim tien kilometer over een zeer grof steenslag pad lang kanaal en Loch. Op de schitterende camping in Fort Augustus zetten we in de stromende regen onze tenten op onder een afdak om ze vervolgens op het glad geschoren gazon te plaatsen.

Dit bericht is geplaatst in Schotland 2019. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *