17 Mei 2019.

Tarbert – Kilmartin

Afgelopen nacht moesten we bij gebrek aan een twinroom het bed delen in een dubbelroom. Voor het slapen gaan doen we eerst lakeninspectie. Onder- en bovenlakens zijn altijd in orde. De matrasbeschermer is vaak de boosdoener omdat de onderkant van waterdicht en niet ademend materiaal gemaakt is zorgt hij voor een klam en zweterig nachtje. De beschermer hebben we dus tijdelijk verwijderd en vanmorgen weer keurig op zijn plaats aangebracht. Vandaag gaan we naar Kilmartin. De route brengt ons noordwaarts naar Lochhilphead vanwaar we het Crinal Canal volgen. Dit kanaal vormt een verbinding tussen Loch Gilp en Loch Crinal over een lengte van vijftien kilometer. Het hoogteverschil hiertussen wordt opgevangen door totaal vijftien sluisjes die nog volledig met de hand bediend worden. We kamperen op een speelweide van de gemeente Kilmartin met in de onmiddellijke nabijheid een openbaar toilet en warmwatervoorziening. Het volgens ons boekje aanwezige winkeltje is helaas twee jaar geleden al gesloten. Dat wordt dus weer improviseren en rantsoeneren!

Dit bericht is geplaatst in Schotland 2019. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *