12 Juni 2018.

Dos Hermanas – Sevilla

Vandaag de laatste fietsdag, we hoeven maar een afstand van twintig kilometer te overbruggen. We hebben dus alle tijd, doen het rustig aan en breken niet eerder op, voordat we alles kurkdroog in kunnen pakken. Als we de camping verlaten volgen we weer de A-480 die al snel overgaat in de CA-31. Deze weg loopt door tot het centrum van Sevilla. Onderweg gaan we nog even aan bij een Farmacia om wat extra diclofenac in te slaan. We vragen om drie doosjes, maar die vlieger gaat niet op. Eén doosje is geen probleem, maar drie doosjes kan alleen op recept. Er is druk verkeer richting centrum. Wij hebben daar weinig last van, want Sevilla heeft een uitstekend netwerk van groen gekleurde fietspaden. Rond half drie arriveren we bij Hostal Jentoft. Dat is de locatie waar we gaan overnachten en hier kunnen we onze fietsen en bagage in depot geven en zal de firma Soetens vanaf hier het transport naar huis verzorgen. Nadat we zijn opgefrist gaan we eerst een kijkje nemen in het nabij gelegen mega-busstation. Hier moeten we morgen vertrekken naar het vliegveld. We oriënteren ons bij welke van de vele haltes we op moeten stappen en krijgen de info dat we de tickets morgen in de bus moeten kopen. Tegenover het busstation nemen we een kijkje in een groot oud treinstation. Het is al heel lang geleden dat hier nog treinen reden, inmiddels is het station verbouwd en zie je hier zo´n beetje hetzelfde concept als de markthal in Rotterdam. Gelukkig is hier de prachtige oude architectuur bewaard gebleven en nog prominent aanwezig. We gaan nog een hapje eten, ronden dat af met een ijsje en dan is de dag alweer om. Op onze kamer in het hostal kijkt Wim nog eens in zijn strava-administratie en komt tot de volgende conclusie: We hebben in totaal tweeduizend en vijfenzestig kilometer gefietst met een gemiddelde van negen en vijftig kilometer per fietsdag. Er ging geen dag voorbij of er moest vaak en ook stevig, geklommen worden. In totaal hebben we dertigduizend en driehonderdvijfenzeventig hoogtemeters gemaakt! We kunnen het zelf haast niet geloven. Morgen vliegen we naar Schiphol. De afstand daarheen is circa tweehonderd kilometer meer dan dat wij gefietst hebben. Wij deden er vijfendertig dagen over, morgen gebeurt dat in twee uur en drie kwartier! Ja, zo kan het dus ook!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2018. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *