10 Juni 2018.

Montellano – Dos Hermanas

We doen ons tegoed aan het goedverzorgde en uitgebreide ontbijtbuffet. We krijgen zelfs een karaf vers geperst sinaasappelsap op tafel gezet door de attente en altijd vriendelijke hotelbaas. Als we drie kilometer vanaf Montanella op weg zijn overschrijden we de totaal afgelegde afstand van tweeduizend kilometer. Als we een klein uurtje verder zijn krijgen we de gelegenheid om dat te vieren. In de wereld of nowhere staan we plotsklaps voor Bar Venta Diego. Deze Bar blijkt, zo wie zo op zondag, een pleisterplaats voor mountainbikers te zijn. We arriveren gelijker tijd met een groepje van een man of zes. Binnen is het al een drukte van belang en geldt blijkbaar de regel, wie het hardst schreeuwt wordt het eerste geholpen. Nou dat verliest een bescheiden Nederlandse fietser gegarandeerd van een Spaanse mountainbiker! Het duurt even maar dan kunnen ook wij, als gasten van dit land, aan de koffie met een bescheiden koekje erbij. De mountainbikers hebben wel veel belangstelling voor de fietsen en alles wat er op en aan zit. Als we weer op pad zijn en de Spanjaarden laten zien dat wij ook wel stevig door kunnen rijden, komen we er na een kilometer achter dat we in ons enthousiasme de afslag naar de SE-9015, richting El Palmar de Troya, hebben gemist. We rijden terug, nemen nu wel de goede afslag, en komen dan op een weggetje waarvan zelfs onze gids Benjaminse vindt dat een nieuwe laag asfalt hier zeker op zijn plaats is. Nou, en als hij dat vindt is het zeker noodzakelijk! Na twee kilometer lopen en daarna langs keien en gaten laverend, verbeterd langzamerhand het wegdek. In El Palmar de Troya vieren we de zondag met een tweede kopje koffie en er is zelfs wat lekkers bij! Iets buiten El Palmar zien we een indrukwekkende kathedraal voorzien van koepels en diverse torens. De kathedraal behoort toe aan de Palmariaans-Katholieke Kerk, een christelijke sekte gesticht in 1978. De sekte claimt onder andere, dat zij de echte paus in hun midden hebben. We hebben het idee dat ze daar in Rome toch wel iets anders over zullen denken! Als we weer verder fietsen over een goed geasfalteerd landweggetje, ontmoeten we een Nederlands koppel, fietsend vanaf Madrid naar Málaga. Zij zijn ook van plan de Via Verde de la Sierra te gaan rijden. Door wat wij ervaren hebben kunnen we ze van nuttige informatie voorzien, zodat ze voortijdig hun route aan kunnen passen. Wij gaan ter hoogte van Guadelema de los Quinteros De A-480 op, een vrij drukke doorgaande weg richting Sevilla. In Los Palacios y Villafranca vinden we een schaduwrijk bankje op een groot plein. Het is hoog tijd voor een boterham. Nou ja, boterham! Het brood wat we uit de verpakking halen is zo dun gesneden en zo luchtig dat je het goed vast moet houden anders gaat de wind er mee vandoor! Tijdens deze luchtige maaltijd besluiten we om de route, die vanaf hier over een fietspad naar Sevilla gaat, te verlaten en de A-480 verder te volgen naar Dos Hermanas. We willen daar vandaag en morgen overnachten op Camping Villsom aan de rand van het stadje. Als de tenten op hun plaats staan en zijn ingericht, maken we toilet en trekken ons zondagse pak aan. Nu we bijna aan het eind van onze fietstocht zijn voelen we behoefte deze dag waardig af te sluiten. Op naar Mc. Donald!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2018. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *