6 Juni 2018.

Zahara de los Atunes – Paterna de Rivera

Na het ontbijt breken we op en vertrekken naar Barbate een wat grotere kustplaats twaalf kilometer verderop. Gisteravond ontdekten we dat er nogal veel speling op vooras van Wim zijn Santos zit, en we willen daar zijn fiets laten controleren en afstellen. Ter plaats komen we eerst langs een postkantoor. Daar hebben we ook nog een klusje te doen. Bij binnenkomst zijn er zeventien wachtenden voor ons. We trekken een volgnummer en gaan eveneens in de wacht. Drie kwartier later beschikken we over de nodige postzegels en een grote envelop. Bij het Oficina de Turismo helpen ze ons aan het adres van een reparateur voor fietsen en scooters en we krijgen er een plattegrond bij voor hoe er te komen. We doen ons verhaal en de monteur snapt wat het probleem is en kan het wel verhelpen. Even het wiel eruit en de conussen opnieuw afstellen. Maar als het wiel eruit is valt er weinig bij te stellen, de vooras blijkt gebroken. Vakkundig wordt het wiel voorzien van een nieuwe as, en de kogellagers van een dotje vet. Twintig euro en een paar klompjes armer verlaten we opgelucht de werkplaats. Blij met de goede afloop trakteren we onszelf op koffie met een gebak. We houden de kust voor gezien en rijden in noordelijke richting naar Vejar de la Frontera, van daar gaan we de A-396 op naar Medina Sidonia. We plannen op deze route een menu del dia in maar dat laat op zich wachten! Aan deze doorgaande weg staat vrijwel geen bebouwing laat staan een restaurant. Na iedere bocht en heuveltop gloort er weer (ijdele) hoop. Uiteindelijk moeten we doorrijden tot acht kilometer voor Medina Sidonia voordat we met een lichte hongerklop neer kunnen strijken in restaurante Venta la Cabrale. We genieten van een goede en stevige maaltijd. Er gaat zelfs geen korstje brood terug naar de keuken! Om een stevige klim te vermijden laten we Medina Sidonia voor wat het is en rijden er met een grote boog omheen en belanden zo op de A-389 naar Paterna de Rivera. Zoals altijd zit vandaag het venijn weer in de staart. We moeten nog een flinke klim maken voordat we bezweet onze intrek kunnen nemen in hostal Venta la Parada, het enige hostal wat dit plaatsje rijk is.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2018. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.