30 Mei 2018

Alfarnate – Torremolinos

Na een gepaste vergoeding betaald te hebben nemen we afscheid van Tonio. Tussen het vele houtsnijwerk van zijn overleden vader misstaan de delfts blauwe klompjes niet. Eenmaal weer op de route heuvelen we wat op en neer en dalen dan af naar Colmenar. Iets voor deze plaats ontmoeten we een Nederlands stel. Zij fietsen de Hispania route van Kees Wisse. Deze route start in Màlaga, loopt dwars door het Spaanse binnenland, en eindigt in het Franse Pau. Van daar gaan ze met de fietsbus weer naar huis. Bij gebrek aan een camping in Màlaga hadden ze overnacht op een kleine camping in Torremolinos. Omdat het rond Màlaga nogal een wirwar van wegen is met zeer druk autoverkeer hadden ze vanuit Torremolinos een soort van randstadrail genomen naar Màlaga. Snel, goedkoop en probleemloos! De vaders knopen dit goed in hun oren. Vanuit Colmenar moeten we nog de nodige hoogtemeters overwinnen voordat we aan de twintig kilometerslange afdaling kunnen beginnen naar Màlaga. Begeleidt door de navigatie rijden we zonder al te veel problemen naar het treinstation aan de rand van het centrum. Via twee informatieloketten komen we uiteindelijk op de juiste plaats voor een ticket naar Los Alamos het station van Torremolinos. De fietsen mogen gratis mee! Het is wel een beetje passen en meten in het treinstel, het is inmiddels spitsuur, en we zijn niet de enige fietsers die mee willen. De camping ligt op slechts vijf minuten vanaf het station. Al spoedig zijn we bezig onze tenten op te slaan onder een afdak van schaduwgaas. Het is goed te merken dat we hier op zeeniveau zitten. De temperatuur is zeer aangenaam en we genieten voor het eerst tijdens deze fietstocht van een heerlijke zwoele zomeravond.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2018. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *