26 Mei 2018.

Cazorla – Huelma

Na een stevig ontbijt verlaten we camping Cortijo San Isicio. We slaan bij de uitgang linksaf en zitten meteen weer op de route. We volgen de A322 richting Quesada. We laten de plaats zelf links liggen maar stoppen wel bij het nabijgelegen benzinestation om wat cafeïne bij te tanken. Na een klein stukje A315 slaan we rechtsaf en kunnen de A322 weer vervolgen nu in de richting van  Jódar. Deze weg loopt voor een groot deel door een olijfgaardengebied. Zover het oog reikt zie je niets anders dan olijfbomen die keurig in gelid staan. We zien ook hellingen die net zijn ontgonnen en voorzien zijn van jonge aanplant. We ontmoeten twee dames eveneens op de fiets. Ze zijn al een tijdje onderweg op hun prachtige Santos fietsen vanuit het zuiden van Portugal naar hun woonplaats in het uiterste noorden van Friesland. Verleden jaar fietsten ze hetzelfde traject maar dan in omgekeerde volgorde. De winter werd doorgebracht in Portugal waar ze werk vonden als nachtportier op een grote camping en zodoende meteen onderdak hadden in een chaletje op dezelfde camping. Dichter bij je werk wonen is haast niet mogelijk! Om de hoofdstraat in Jódar te bereiken moeten we de fietsen eerst nog door een steil straatje omhoog duwen. Eenmaal in de hoofdstraat kijken we of we ergens een warme maaltijd kunnen nuttigen. Dat blijkt niet het geval te zijn! Dus vlak voor sluitingstijd nog snel wat brood en beleg gehaald in een klein winkeltje. Aan de rand van het dorp vinden we een bankje in de schaduw en eten daar onze net verworven maaltijd. Het blijkt  wolkenbrood te zijn, dat is brood wat je het gevoel geeft alsof je in een dot watten hapt en daarna veranderd in silly putty. Royaal beleggen is dan de remedie en wegspoelen met chocolademelk. In de namiddag gaan we kijken of we in Bélmez de la Moraleda kunnen overnachten. Hostal Casablanca ligt aan de route maar is ervan afgestapt om reizigers een onderkomen aan te bieden, ook niet voor uno noches! Als we op het terras onze dorst lessen hebben een aantal jonge amateurwielrenners veel belangstelling voor de rholoffnaaf in Wim zijn achterwiel. Één van de jongedames is ervan overtuigd dat het een elektromotor moet zijn want zoveel versnellingen passen daar absoluut niet in! We fietsen nog een kilometer of tien door, verlaten de route, en nemen de afslag naar Huelma. Hostal Salero ter plaatse heeft alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf. Wat dat betreft hoeven we vandaag de deur niet meer uit.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2018. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.