23 Mei 2018.

Siles – Cañada Morales

Nadat we onze invalide status hebben ingeleverd verlaten we camping Rio Los Molinos en beginnen aan een korte afdaling gevolgd door een geleidelijke klim naar Benatae. We komen een Nederlands stel tegen op de racefiets met summiere bepakking en op weg naar Valencia. Uit hun verhalen maken we op dat 150 kilometer per dag een normale zaak voor ze is. In de wat grotere plaats Orcera gaan we op zoek naar een busje campinggas. We gaan aan bij een winkel van Repsol een grote brandstofleverancier in Spanje. Ze hebben wel campinggas maar niet het juiste type. We krijgen een adres waar het wel te krijgen is. ( zijn broer ) De beste man staat al voor de winkel enthousiast met het gasbusje te zwaaien als we de straat komen inrijden. Het is niet exact hetzelfde type maar de brander past er goed op. We doen nog wat boodschappen en drinken koffie voordat we Orcera weer verlaten. In Cortijos Nuevos vinden we een mooi plaatsje om te lunchen. Vanaf ons bankje hebben we goed zicht op de levendigheid in het centrum. Na de lunch rijden we nog een kilometer of tien tot Cañada Morales waar we op camping Montillana willen overnachten en de was moet gedaan worden. We zijn net op tijd want de beheerster staat op punt van vertrek voor een middag en avondje uit. Als we een plaats hebben uitgezocht begint het echter snel te betrekken en moeten we snel de tenten opzetten om droog te kunnen zitten. Van de was doen komt niets meer terecht. Nadat het twee uur lang zachtjes maar gestaag geregend heeft is het water op en kunnen we de tent uit om de avondmaaltijd te bereiden. Het blijft verder de hele avond droog maar het is wel fris. Als we tegen bedtijd op weg zijn naar het toiletgebouw staan we plotsklaps oog in oog met een jonge vos. Hij is niet schuw want hij blijft gewoon voor ons staan. We jagen hem weg, want wie weet wat voor streken hij nog in petto heeft.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2018. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *