22 Mei 2018

Alcaraz – Siles

We krijgen een prima ontbijt voorgeschoteld wat we in gezelschap van een Nederlands stel nuttigen. Ook zij fietsen een deel van de route naar Andalusië. Vandaag moeten we een keuze maken wat de route betreft. De hoofdroute is behoorlijk pittig en er zijn vrijwel geen voorzieningen onderweg. Het alternatief, wij noemen het de 65+ pas, is wat minder heftig en tot het plaatsje Riopar circa 15 kilometer korter. Onze disgenoten kiezen voor de zware variant. Als we fietsend over de Plaza Mayor Alcaraz verlaten ontwaren we A-M&E op een terras aan het ontbijt. Een beetje aan de late kant want af en toe duurt de slaap langer dan ze zelf dachten. Gisteren hadden ze nog 14 extra kilometers gemaakt naar een camping die gesloten bleek te zijn. Nou dan heb je een uurtje langer liggen wel verdiend! Ook A-M&E hebben gekozen voor de pittige hoofdroute. In Reolid drinken we een kopje koffie voordat het zwaardere werk zich aandient. De kripjes spek die op de toonbank staan laten we voor wat het is. ( te vroeg ) Luttele kilometers verder bij de ingang van een nauwe diepe kloof is de weg versperd. Er staat een vangrail dwars over de weg en het is verboden deze te passeren. Met een beetje moeite kun je er aan de zijkant langs, wat we dan ook doen. Later op de route zien veel herten vaak solitair maar ook wel in groepjes. Als we in Riopar aankomen blijkt de camping op maandag en dinsdag gesloten. Een belletje aan de beheerster heeft geen resultaat. Zeven kilometer ten oosten van de route is nog een camping. Eerst maar even bellen, helaas ook nog gesloten tot half juni. Omdat het nog redelijk vroeg is besluiten we om door te rijden naar het 25 kilometer verderop gelegen Siles. In het plaatsje zelf willen we boodschappen doen maar moeten wachten tot zes uur voordat de winkels weer opengaan. De wachttijd doden we met het drinken van een kopje koffie met wat lekkers erbij! Uiteindelijk belanden we op camping Rio Los Molinos en zijn daar vrijwel de enige gasten. Mevrouw Molinos heeft goed ingeschat wat ze in huis heeft gekregen, alleen de faciliteiten voor de invalide medemens staan tot vertrek volledig tot onze beschikking!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2018. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.