20 Mei 2018

Olmedilla de Alarcón – Barrax

Midden in de nacht worden we wakker van gestaag vallende regen die voor ons deze keer een aangenaam geluid veroorzaakt op het plaatstalen dak. Beschermd wonen is zo slecht nog niet. Onwillekeurig denken we ook even aan Anne-Marie en Ernest ( voortaan A-M&E )die vijftig meter verderop staan zonder afdak! Zij hebben ooit in Schotland gefietst dus kunnen wel tegen een buitje! Als we opstaan regent het nog steeds maar we kunnen droog inpakken. We ervaren nu dat een dure verpauperde camping toch nog een voordeel kan hebben! Na een uurtje fietsen verlaten we de route om het vestingstadje Alarcón te bezoeken. Er valt daar veel moois te zien mits het geopend is. Wij treffen uitsluitend gesloten deuren behalve van een bar en en een kleine mercado met streekproducten. Ook de toeristeninfo is geopend maar helaas geen stempel voor ons pelgrimspaspoort. Enigszins gedesillusioneerd verlaten we Alarcón zonder dat onze cultuurhonger is gestild. Helaas Alarcón was voor ons de omweg niet waard! A-M&E hadden het nog sneller bekeken dan de vaders en waren ook rap weer vertrokken. Als we enkele kilometers buiten het stadje zijn treffen we ze weer aan, maar ditmaal in de berm met pech onderweg. Een gebroken kabel van de voorderailleur. De vaders ( beide lid van de ANWB ) bieden hun diensten aan. Ernest en Joost sleutelen, Wim levert het materiaal en legt ergens één vinger op en Anne-Marie bewaard de rust en maakt een beeldverslag. In begin van de middag zijn we ter hoogte van Casas de Benitez waar de route zich voortzet langs een irrigatiekanaal het Travase Tajo Segura van 42 kilometer lang. Bij elke weg die het kanaal kruist staat een bord met het opschrift: prohibido el paso peligro. In principe zijn we elke keer als we zo’n bord passeren in overtreding, maar als we het vrij vertalen staat er: verboden maar niet voor pelgrims! We gaan de nacht doorbrengen in Hostal Cuatro Vientos in Barrax. De gastheer is een nogal norsig type en zijn vrouw denkt met luide stem de boel te moeten regelen. Een kleine bijscholingscursus volgen aan een hotelschool misschien?

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2018. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.