30 mei 2017

Aranda de Moncayo – La Almunia de Doña Godina
Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach. Wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag. Voor ons begint de dag niet met een dansje maar met fiets en bagage omhoog te duwen vanaf de Plaza Mayor tot aan de hoofdweg. Daarna begint de dag met een lach, want we dalen circa driehonderd hoogtemeters af over een afstand van twintig kilometer. Doordat we steeds lager komen zijn de condities om fruit te kweken schijnbaar aanwezig want zien we steeds meer fruitbomen in alle soorten en maten. 

We zijn al vroeg in Brea de Aragón. Te vroeg voor koffie bij de bakker dus gaan we eerst wat boodschappen halen bij de Mercado. Het belangrijkste is aqua naturale. Nu het vrijwel dagelijks ruim boven de dertig graden is drinken we per persoon gemiddeld vier á vijf liter water per dag, buiten het andere vocht wat we nog innemen. We zijn nog net geen kamelen!

Bij Morata de Jálon is het opletten geblazen. In verband met de aanleg van een snelweg is er een soort van weg omlegging die ons over onverharde paden, flink stijgend door de bossen uiteindelijk op een deel van de snelweg brengt wat vrijwel gereed is. Hier moeten we een keus maken, of de route volgen over een onverhard pad naast de nieuwe weg, of de verbodsborden en de roadblocks negeren en fietsen op de snelweg als op een autoloze zondag tijdens de oliecrisis. Met de lach van de dag zoeven we over het maagdelijke asfalt naar beneden tot aan La Almunia de Doña Godina. Helaas is er geen camping maar wel een mooi en comfortabel hotelletje. 

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.