28 mei 2017

Berlanga de Duero – Cubo de la Solana
Na een goede nachtrust in een vertrouwde omgeving en met een prima verzorgd ontbijt achter de kiezen verlaten we Albergue Municipal in Berlanga de Duero. We kiezen ervoor het onverharde pad van de Senda del Duero te volgen waar we bij een uitzichtpunt een prachtig Panorama krijgen voorgeschoteld van de loop van de Duero en het omliggende landbouwgebied. We genieten van een pallet aan kleuren van de gewassen op de akkers en de vers bewerkte terra cotta kleurige grond. We gaan koffie drinken in Matamala en treffen daar de Brabant Four weer aan die over Madrid waren gefietst. We horen van hen dat het verlaten van deze stad geen pretje was geweest. Nadat ze veertig kilometer door de stad gefietst hadden kwamen ze tot ontdekking dat ze nog geen meter waren opgeschoten. Uiteindelijk zijn ze via een gevaarlijk pad langs een spoorbaan en nog een aantal slinkse wegen rond half drie s’middags aan de rand van de stad beland. Door alle tegenslag kwamen ze s’avonds pas om half elf bij hun vooraf geboekte hotel aan! Vanwege het gebrek aan overnachtingsmogelijkheden in het vervolg van de route nemen ze in Almazán de trein naar Zaragoza. Voor ons is dat enigszins een geruststelling dat er vier slapers minder op de route zijn. Wij doen in Almazán nog wat inkopen en genieten door een klein misverstand van een dubbele portie tapas. De buikjes zijn goed gevuld voor de laatste twintig kilometer naar Cubo de la Solana. De route loopt voornamelijk door bosgebied en doet ons aan le Landes in Frankrijk denken. Op dit traject ontmoeten we nog een fietsend stel afkomstig uit Monnikendam. Zij zijn gestart in Pau en hebben als eindbestemming Madrid. 

Als we met ons hele hebben en houwen voor Casa Solana staan en aanbellen krijgen we geen response. We rijden naar een soort gemeenschapshuis c.q. Bar om wat meer informatie in te winnen. We krijgen van de beheerder te horen dat we maar beter door kunnen rijden naar Almazan. We vertellen de goeie man dat we daar vandaan komen en richting Zaragoza fietsen en als we hier niet terecht kunnen we een groot probleem hebben want het eerstvolgende overnachtingsadres is circa zeventig kilometer verderop. Hij pakt zijn smartphone en laat ons lezen: You must wait fore one hour for prepairing the room. We overbruggen die periode met een frisdrankje. Als we een seintje krijgen dat alles gereed is, krijgen we een compleet pakket met o.a. Twee badkamers, een woonkeuken en een mooie slaapkamer. Dat alles voor de prijs van veertig euro! 

s’Avonds eten we bij de beheerder van het gemeenschapshuis. Hij verzekert ons met klem dat het varkensvlees en de eieren die hij ons voorschoteld uitsluitend afkomstig zijn van vrije uitloop dieren. We geven hem een pluimpje en laten de dooiers dan ook flink uitlopen zodat we er lekker met het verse brood in kunnen soppen!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.