26 mei 2017

Peñafiel – Aranda de Duero
We rijden vandaag door het stroomgebied van de Rio Duero en zien steeds meer wijngaarden. Ook worden er nog steeds stukken land ontgonnen en in cultuur gebracht. Om te overleven worden de jonge wijnstekken de eerstkomende jaren met grote regelmaat bevloeid. Hiervoor zijn complete irrigatiesystemen aangelegd.

Tussen Roa en Aranda de Duero is het weer landbouw wat de boventoon voert. Er zit hier blijkbaar ook veel groot wild. Borden langs de weg waarschuwen ons regelmatig voor overstekende herten. De borden zijn geen overbodige luxe want over een afstand van circa twintig kilometer tellen we vier hertenkadavers langs de kant van de weg. Vlak voor Aranda de Duero zien we nog een hert met suïcidale neigingen een poging doen de drukke weg over te steken. Op het allerlaatste moment bedenkt hij zich, om vervolgens een paar seconden later achter een vrachtwagen langs toch de weg over te steken. Zou het gras daar sappiger en groener zijn?

Aranda de Duero is een leuk stadje met behoorlijk veel industrie. In het centrum zoeken we naar het buro Turisimo. We moeten op de Plaza Mayor zijn. Joost gaat het eerste de beste pand in waar Turisimo op de deur staat. Hij kamt het drie verdiepingen hoge pand uit maar er is geen enkele informatie te vinden, alleen veel buro’s met daarachter Spanjaarden die een beetje suf op hun scherm zitten te staren. Weer terug staat Wim al ongerust te wachten en hij loodst Joost de juiste winkel in waar hij zelf al twee keer heeft rondgekeken. We krijgen de begeerde plattegrond waar de aardige meneer de route naar de camping heeft ingetekend en we krijgen, omdat we zulke goede klanten zijn een stempel in ons pelgrimspaspoort. s’Avonds op de camping krijgen we een paar spikkelbuitjes en een paar slagen onweer. Zo wordt een snikhete dag in stijl beëindigt. 

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *