25 mei 2017

Coca – Peñafiel 
We zijn er achter gekomen dat bepaalde soorten tapas ook heerlijk bij de koffie smaken. De Spanjaarden kijken daar wel een beetje raar van op, zij drinken er liever een wijntje bij. Als we in het plaatsje Cogeces del Monte iets willen eten zijn enkele inwoners zeer behulpzaam om ons de weg te willen wijzen. Op een gegeven moment krijgen we het idee dat de meneer die ons door de uitgestorven straatjes loodst ons mee wil nemen naar zijn eigen huis. Maar uiteindelijk komen we bij een klein restaurantje aan de rand van het dorp. Als we naar binnen gaan worden we verwelkomd door een papegaai met een vrolijk Ola. Na het opnemen van de bestelling verteld de gastvrouw dat er gisteren ook twee fietsers bij haar hadden gegeten. Die waren afkomstig uit België. Ze pakt haar smartphone en laat ons een foto zien. Wat we al vermoeden wordt bewaarheid. Het is het Belgische stel dat we gisteren tegenkwamen op de Via Verde naar Coca. Als we buiten gereed staan voor vertrek maakt de gastvrouw nog een foto van ons. Wie weet heeft ze zo langzamerhand al een leuke collectie opgebouwd met buitenlandse fietsers. 

Na zo’n heerlijke maaltijd zoals we vandaag voorgeschoteld kregen is het weer moeilijk om op gang komen. We zien het landschap veranderen van bossen met harsproductie naar landbouw en later in wijnbouw. We komen langzamerhand in het gebied van de Duero, een streek waar mooie wijnen geproduceerd worden. In Peñafiel is er de mogelijkheid om de tenten weer op zetten en worden we in het begin van de avond getrakteerd op een verkoelend buitje.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.