23 mei 2017

El Escorial – Segovia
Tijdens het opbreken van ons onderkomen worden we verrast met een kopje verse koffie van een paar Nederlandse campinggasten. Na nog een praatje nemen we afscheid van de gulle gevers, laten de Iberico poel voor wat hij is, en koersen via een grote weg richting Guadarama. Het is hier ochtendspits dus behoorlijk druk. Na Guadarama is het een stuk rustiger en rijden we naar het station in Cercedilla. Vanaf hier kunnen we met een treintje over een smalspoor naar Puerto de Navacerrade wat op een hoogte ligt van achttienhonderdenzestig meter. Onze gids omschrijft de klim als een met weinig uitzicht vanwege de bebossing. Maar omdat we altijd zo genieten van mooie uitzichten lijkt het treintje ons een mooi alternatief. Een aardige bijkomstigheid is dat hij voor ons klimt! Meteen na vertrek gaat het hup van Jetje omhoog. Het treintje kreunt en steunt en schokt en snokt dat het een lieve lust is en rijdt praktisch bij de aanwonenden door de achtertuin. Als je even niet oplet en je steekt je hoofd buiten het raam dan maak je kans gegeseld te worden door het gebladerte. Het is een ritje van een half uur dat we niet snel zullen vergeten! Het station ligt nog circa zestig hoogtemeters onder de top, met plezier overbruggen we het hellingspercentage van tien procent al steunen en kreunen we op het laatst net zo hard als het treintje! Door de tijdwinst zijn we nu in de gelegenheid om in het plaatsje La Granja de San Ildefonso het klein Versailles te bezoeken. Een aanrader! De camping El Acueducto in Segovia is vandaag ons einddoel. 

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.