19 mei 2017

Miajadas – Guadalupe
Als we opstaan is het nog schemerig en zien we dat het ochtendrood de horizon kleurt. We ontbijten in de wasruimte en omdat daar geen licht is gebruiken we onze Waka Waka. Nu ervaren we het zelf eens hoe deze verlichting wordt gewaardeerd in de derde wereld. Tijdens de koffie ontmoeten we een echtpaar uit Engeland. Zij gaan vandaag op vogelsafari onder leiding van een ervaren Spaanse gids. Vorig jaar hadden ze Nederland bezocht. Ze waren zeer over ons land te spreken met name over ons cultureel erfgoed en het feit dat vrijwel iedereen Engels spreekt.

De EX 102 voert ons naar Logrosan, daar houden we halt bij een restaurant. We zijn niet de enige fietsers die hier een Menu del Dia komen nuttigen. In de eetzaal zitten twee stellen uit Nederland die op weg zijn van Lissabon naar Barcelona. 

Als we langzaam hoogte winnen op weg naar Guadalupe blazen we even uit op een parkeerplaats. Een Duits stel spreekt ons aan en heeft zo de nodige vragen over onze fietstocht. In ruil voor ons verhaal krijgen we van hen de nodige adviezen wat we absoluut in de wijde omgeving moeten bezoeken. De Duitsers zijn amper vertrokken of hun plaats wordt ingenomen door een Belgisch echtpaar uit Brugge. We doen nogmaals ons verhaal en vertellen waar we zoal nog langs zullen komen. We oogsten veel bewondering dat we alles op eigen kracht doen zonder elektrische ondersteuning. We worden uitdrukkelijk verzocht als we toch in de buurt van Zaragoza zijn langs een bepaald kasteel te rijden om daar de collectie Vlaamse wandkleden te bewonderen. Beleefd nemen we de goedbedoelde adviezen tot ons met het besef dat we over drie weken wel thuis moeten zijn. De camping in Guadalupe is mooi en lekker schaduwrijk en eveneens voorzien van meer Nederlandse fietskampeerders.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.