18 mei 2017

Merida – Miajadas 
Slapen in de buitenlucht doet een mens goed, blijkbaar wel eens een beetje te goed. Een van de vaders is deze morgen maar moeilijk van zijn matje te krijgen. De temperatuur speelt ongetwijfeld ook een rol want het is nog behoorlijk fris zo rond zeven uur en er staat een harde wind. Vanaf de camping stomen we op naar alweer een irrigatiekanaal, ditmaal het Canal de Orellana. Voor het eerst is de wind ons gunstig gezind vandaag en zoeven we over een mooi landweggetje waarvan de bermen volstaan met volop bloeiende geurige mimosa. De irrigatiekanalen van groot naar klein zijn er niet voor niets in deze agrarische streek. Zonder irrigatie zou hier werkelijk niets groeien. Vandaag ook weer enorme landerijen met een diversiteit aan land- en tuinbouwgewassen, o.a. mais, luzerne, druiven, olijven, abrikozen en perziken. We zien hoe ze de irrigatie aanleggen tussen de maisplantjes en hoe ze een boomgaard aanplanten en last but not least we zien eindelijk de hop, nee niet de plant maar de vogel. 

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.