17 mei 2017

Montijo – Merida
Dankzij de koelte van de airco genieten we van een uitstekende nachtrust. Door de rolluiken komt geen straaltje licht naar binnen vandaar dat we om half acht wakker schrikken!! We brengen onze tassen naar de feestzaal waar de fietsen mochten overnachten en bestellen een ontbijt. Koffie en Jus de Orange gaat nog prima maar daarna raken we het spoor bijster van wat er verder opgesomd wordt. We draaien met de vinger een rondje en zeggen: Completa. Het zal toch niet gebeuren dat de bediening met een pot koffiecreamer aan komt zetten! Het valt mee, we krijgen een grote ronde tosta die met een soort tomatenpasta is besmeurt.

We verlaten Montijo en volgen de loop van het irrigatiekanaal stroomopwaarts tot aan de stuwdam in de Rio Guadiana. We rijden langs de buitenkant van Merida rechtstreeks naar de camping. We halen voor het eerst, sinds de bagage voorruit is gestuurd, de tenten uit de tas en zetten ze op vertrouwde grond! Alles waar ook maar een vleugje onfrissigheid aankleeft gaat kopje onder in de wasbak en hangt even later te wapperen in de wind.

Na al die keren Albergue, Pension, Motel en Hotel is het een verademing om op de camping te staan, het geeft ons toch iets meer het vakantiegevoel. Voor we terugfietsen naar de stad nuttigen we eerst nog een klein hapje in het campingrestaurant. We doen nog wat administratie en voor we erg in hebben is de was droog en de tijd voorbij gevlogen. Het geplande cultuurgedeelte voor deze middag wordt hooguit nog een bezoek aan de Lidl! Bij terugkomst op de camping hebben we vier Nederlandse fietskampeerders als buren gekregen. Zij zijn onderweg van Málaga naar Lissabon. Wij genieten met dit warme weer nog van een vorstelijke maaltijd, brood en zomerkoninkjes van meneer Lidl.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *