15 mei 2017

Evora – Vila Vicosa
Het balkon van onze kamer heeft vannacht dienst gedaan als luchtplaats. Onze fietskleding ruikt weer zo fris alsof het net gewassen is. In de ontbijtzaal is het om halfacht al een drukte van belang. Twee busladingen met Japanners en Fransen storten zich op het buffet maar de bediening is alert en vult alles snel weer aan. We rijden naar het centrum van Evora en snuiven daar nog ruim een uur van de aanwezige cultuur op. Omdat op de route van vandaag de dorpen ver uit elkaar liggen nemen we qua koffie drinken geen enkel risico, beter twee keer wel dan geen koffie! Het landschap wordt wat meer heuvelachtig en de velden kurkeiken en olijfbomen worden ook regelmatig afgewisseld, met voor onze begrippen, enorme graanvelden. Rond het middaguur komen we twee Nederlandse dames tegen die een deel van de Ruta Iberica fietsen. Zij rijden van Madrid naar Lissabon. Een paar kilometer voordat we in Vila Vicosa arriveren komen we langs enorme bergen afval uit de marmergroeven. Een gedeelte van deze bergen zijn afgedekt met grond en beplant met druivenranken. Sinds ons vertrek uit Lissabon loopt de buitentemperatuur gestaag op. Vandaag bereikt het kwik van de thermometer vierendertig graden Celcius, dus is een kamer met airco een behoefte en geen luxe! 

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.