13 mei 2017

Lissabon – Comporta
We gebruiken voor de laatste maal het ontbijt tussen de Franse scholieren in de Pousada van Juventute Lisboa. Van hier uit beginnen we aan de Ruta Iberica. Bij de Ferry die ons van Lissabon naar Montijo gaat brengen hebben we ruim de tijd om koffie te drinken, we moeten namelijk een uur wachten. De snelle catamaran brengt ons in vijfentwintig minuten naar de overkant. Na vertrek genieten we vanaf het water van het uitzicht op de Portugese hoofdstad. Vanaf Montijo pedaleren we tweeënveertig kilometer naar Setubal het vertrekpunt voor de volgende overvaart.

Voor de warme maaltijd stoppen we bij een restaurantje waar ze snel een tafeltje voor ons dekken. Het is er behoorlijk druk en er moet ook nog een U- vormige feestdis gedekt worden voor zo’n veertig gasten. Een menukaart hebben ze niet en Engels wordt er niet of nauwelijks gesproken. We begrijpen dat we kunnen kiezen uit vlees of vis. Als Joost vraagt om wat voor soort vis het gaat komen ze even later terug met een schaal waarop vier soorten verse vis liggen. Wim kiest voor vlees en wordt door de keuken meegesleept naar buiten waar een grote houtskoolgrill staat waarop diverse soorten vlees liggen te roosteren. Het wordt voor Wim vlees van het zwarte varken. Beide gerechten smaken voortreffelijk en de schalen gaan schoon naar de keuken. Alweer geen doggybag nodig! We besluiten de maaltijd met een overheerlijk huisgemaakt toetje. We zijn niet bevoegd om Michelin sterren uit te delen maar wij hebben zo ons eigen manier om onze waardering uit te drukken en dat doen we dan ook. 

In Setubal moeten we twintig minuten wachten voordat de pont vertrekt en hebben dus ruimschoots de tijd om een ijsje te eten. Bij aankomst in Sol Troia starten we met het derde deel van de etappe naar Comporta. Daar aangekomen is de keuze om te overnachten niet moeilijk, er is slechts één hotel!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *