12 mei 2017

Lissabon
Vandaag gaan we een dagje met Wytske en Patricia op stap. We gaan met de metro naar het appartement waar ze verblijven en lopen van daaruit naar het oude stadscentrum van Lissabon. De stad kan zich meten met andere grote steden in Europa. Ook hier moet je voor de attracties vaak langdurig in de rij staan. We hebben gezamenlijk koffie gedronken, geluncht en wat religieuze cultuur gesnoven. Als besluit gaan we een ritje maken met een van de antieke trams die hier nog gewoon de dienstregeling rijden. Afgaande op de folders moeten we lijn 28E nemen omdat die door veel nauwe en steile straatjes komt. Wat we ingeschat hebben op een ritje van een half uur eindigt uiteindelijk in een reis van bijna twee uur. We hebben twee dingen niet voorzien. Ten eerste, de lengte van het traject en ten tweede, dat de tram een aanrijding zou krijgen met als gevolg dat we uiteindelijk er allemaal uit moesten terwijl we nog niet op de plaats van bestemming waren. Als geluk bij een ongeluk zaten we lekker droog in tram toen er weer eens enkele regenbuitjes vielen. Al met al, Lissabon is meer dan de moeite waard!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.