8 mei 2017

Vilã Cha – São João Da Madeira
Klokslag zes uur. Opstaan der wandelaars. Veel lawaai zonder woorden, en voor je erg in hebt zijn ze verdwenen. Nu hebben we het rijk alleen en gaan we uitgebreid ontbijten. We ruimen op, wassen af en laten alles netjes achter zoals je van een adjunct beheerder mag verwachten. Als we rond half negen vertrekken is het buiten al achttien graden. Porto is niet veel veranderd sinds ons bezoek in 2011. We kijken nog even om een hoekje en zien dat de cafébaas geen littekens heeft overgehouden van het ongemak wat we in 2011 hebben omschreven. We bezichtigen de cathedraal en als bewijs daarvan krijgen we een stempel in ons Pelgrimspaspoort. Vanaf de Ponte Luis l genieten we van het Panorama achtige uitzicht over Porto. We fietsen de stad uit langs de metrolijn en komen zo op de N1. We pauzeren voor de warme hap die dit keer bestaat uit heerlijke bacalhau. Het is intussen zevenentwintig graden als we aan het eind van de middag S.J.D. Madeira bereiken. Hier blijkt dat de Aubergue de Pelegrino uit een vier sterren hotel bestaat. Met enige tegenzin accepteren we een kamer want we zijn tenslotte een zaal gewend! De jongste bediende wordt ons toegewezen om de fietsen naar de bergplaats te brengen en de bagage naar de kamer. Hij was volgens ons waarschijnlijk vanaf één Mei in dienst en doet zijn uiterste best. Wat ons betreft komt hij in aanmerking voor een vast kontrakt.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.