7 mei 2017

Caminha – Vila Chã
Al vroeg gekakel in het hoenderhok, zeven hennen en acht hanen scharrelen in het schemer rond. Na het ontbijt fietsen we zonder niet al te veel wind richting de eerste koffiestop en traditiegetrouw volgt er vandaag nog een. Onderweg spieden we alle winkels af op zoek naar ons dagelijks brood. Uiteindelijk vinden we iets die ook nog wat lekkers heeft voor ná de koffie. Als we verder fietsen zien we voor elk restaurant rijen mensen staan te wachten voor een tafeltje. Verkeersregelaars proberen alles in goede banen te leiden. Omdat we zelf ook graag een hapje willen eten stoppen we bij een Take Away met daarnaast een restaurant. Ook hier is geen gebrek aan klandizie. De zaak zit zo te zien tjokvol maar Wim ziet toch kans een tafel voor twee personen te versieren. De gespreide kip van de bbq in combinatie met een salade was een echt zondagsmaal. Als we de rekening gepresenteerd krijgen snappen we meteen waarom er zoveel Portugezen buiten de deur eten! We rijden door naar het ons bekende Vila Cha waar we in 2011 herenigd werden met Izak en Riet na het voltooien van onze eerste gezamenlijke fietstocht. Ook toentertijd hebben we over het slechte wegdek geschreven, wat dat betreft is er in de afgelopen zes jaar totaal niets veranderd. Deze keer laten we de camping voor wat het is en nemen onze intrek in Albergue s. Mamede Vila Cha. Als de beheerder even weg moet neemt Wim de honneurs waar. Hij ontvangt een Duits echtpaar, geeft ze tekst en uitleg en een rondleiding. Het bed mogen ze zelf uitkiezen! Als de beheerder weer terug is krijgt Wim een waarderend duimpje. En zo sluiten we een zeer zonnige Zondag stralend af.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.