6 mei 2017

Redondela – Caminha
Door de stromende regen moeten we de juiste uitvalsweg zien te vinden naar Vigo. Dat valt nog niet mee met vier beslagen brillenglazen. Als we ook uiteindelijk Vigo achter ons kunnen laten, worden we verrast met een prachtig fietspad naast de kustweg. Dit fietspad volgen we via Baiona tot aan A Guarda. De tweede verrassing is dat het droog geworden is en dat de zon is gaan schijnen. Alle verrassingen bestaan in Spanje uit drieën in dit geval windkracht vijf á zes pal tegen. 

In A Guarda steken we met de pont over naar Caminha en betreden we de Portugese bodem. We overnachten weer in een Albergue waar een alleraardigste mevrouw de scepter zwaait. Bij zoveel vriendelijkheid kunnen de klompjes niet achterblijven of juist wel! Als we in de keuken ons broodje gezond verorberen krijgen we gezelschap van de broer van de caféhouder uit de serie Allo Allo, een jong stel fietsers uit Polen en een Canadese / Tsechische mevrouw die alles van onze fietsen wilde weten in verband met een nog te plannen fietstocht door Europa. We mogen vannacht een uur langer slapen het is tenslotte Portugese tijd!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.