6 Juni 2016

Conegliano – Lestans
We zijn mooi op tijd voor het ontbijtbuffet en vullen onze bordjes alsof we door de Euro Spin lopen. Het ontbijt zit in de kamerprijs evenals de huur van garagebox 3 waar onze fietsen de nacht hebben doorgebracht. De receptioniste die ons gistermiddag heeft ontvangen is ook vanmorgen weer aanwezig. Ze is heel belangstellend en zeer enthousiast over de fietstoer die we aan het maken zijn. Als we op pad zijn en de spieren nog wat laten wennen aan de nieuwe dag worden we voorbij gereden door een echtpaar waarvan de man iets roept over de Benjaminse Express. Naderhand als we koffie zitten te drinken maken we kennis hen. Het blijkt een Belgisch echtpaar uit Leuven die al vele fietstochten op hun palmares hebben geschreven onder andere naar Cuba. Later bij een super mercado ontmoeten we ze nogmaals en worden er over en weer mooie verhalen verteld. Als we langs een grasveldje met een bankje komen stoppen we om een boterhammetje te eten en meteen de tenten op het gras uit te spreiden. We hebben ze behoorlijk nat meegenomen vanaf de camping in Oriago en ze kunnen nu mooi drogen in zon en wind. Als we bezig zijn de boel op te ruimen komen er vier jongetjes langs. We schatten ze op een jaar of tien. Ze vragen wat en wij zeggen geen Italiaans te spreken. Deutsch vraagt een van de gastjes. In het Duits beantwoorden we hun vragen en vertellen we wat we tot nu toe gefietst hebben.

De woordvoerder kijkt ons vol ongeloof aan en maakt dan het typische handgebaar alsof je water van je hand af wil slaan. Ons is ondertussen wel duidelijk geworden dat dit een gebaar is wat Italianen maken als ze uit willen drukken dat het geen kattenpis is. We eten een ijsje in Maniago en kijken naar de lucht die steeds donkerder wordt en besluiten, om zeker te zijn van een overnachtingsadres, de kortere route te nemen via Colle naar Lestans. Eenmaal op weg begint het met een spikkelbuitje wat langzaam overgaat in een behoorlijk bui regen. We laten de regenjassen voor wat ze zijn en kachelen flink door en volgen de SS464 een beetje te ver zodat we vier kilometer om moeten rijden, om behoorlijk doorweekt, een Albergo in Lestans te bereiken om te overnachten.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 6 Juni 2016

  1. Nelly Verkerk schreef:

    Hallo Joost en Wim,

    Nog steeds lees ik met veel plezier jullie leuke en gezellige reis verslagen en de mooie foto’s. die daar bij gevoegd zijn.
    Nog een goed vervolg van jullie tocht.
    Groetjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.