2 juni 2016

Cita di Castello -Rimini
We moeten zelf ons ontbijt samenstellen van alle ingrediënten die gereed staan in de keuken. Er zijn meerdere gasten dus we houden het netjes en laten nog voldoende over voor de uitslapers. Als we op het punt staan om te vertrekken arriveert een van de eigenaren. Hij is heel enthousiast over onze fietsroute en biedt ons wat appels en bananen aan voor onderweg. We volgen het routeboekje nog circa twintig kilometer en gaan bij Sansepolcro het dal uit. Het is meteen heisteren en dat blijft de eerstvolgende achttien kilometer zo! Het stijgingspercentage is vijf á zes procent met af en toe een stukje van acht. Alle inspanning is niet voor niets. We worden beloond met fantastische uitzichten, prachtige natuur en regelmatig een duimpje van de Italiaanse wielrenners en voorbijrijdende automobilisten. In de lange afdaling naar Rimini veranderd het weer en rijden we een uur of drie in de regen met af en toe een paar slagen onweer. Als we San Marino naderen is het langzamerhand weer droog geworden. We gaan een onderkomen zoeken in Rimini want na honderdvijftien kilometer hebben we weinig puf meer over om er nog vijftien bij te doen om op een camping te overnachten. Na wat omzwervingen komen we uiteindelijk terecht in Hotel Marcelli gelegen aan de kust. We worden zeer vriendelijk ontvangen en krijgen een kamer met balkon op de vierde verdieping. De fietsen krijgen een plaatsje in de kelder evenals de natte regenkleding. Inmiddels schijnt de zon en is het vierentwintig graden. Alle reden om buiten op het balkon te eten. Van de twee aanwezige nachtkastjes maken we een eettafel en nuttigen in de zwoele avondlucht een kostelijke maaltijd.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 2 juni 2016

  1. Albert schreef:

    San Marino is leuk om te zien, maar erg steil omhoog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.