1 Juni 2016

Bevagna – Citta di Castello
Na het ontbijt starten we de werkdag met een bouwinspectie. De appartementen zien er goed uit en we hebben begrepen dat de zonnepanelen de totale energiebehoefte van het hele bedrijf dekken. We zijn onder de indruk van de technische installatie die de opgewekte energie omzet in bruikbare stroom. We nemen afscheid van Louisa en Mama di Spinuzza en vertrekken zoals we gekomen zijn namelijk lopend! Zo we nog niet helemaal wakker waren zijn we dat nu wel! De route voert ons langs Asissi wat we boven ons op de heuvel zien liggen, na de inspanning van vanmorgen houden we dat graag zo. De verwachting is dat we bij gebrek aan campings vanavond elders moeten overnachten en besluiten daarom tussen de middag een warme maaltijd tot ons te nemen. We komen door veel kleine plaatsjes waar geen eetgelegenheid is maar in Resina is een cafetaria. Het reclamebord met gefotografeerde gerechten wat buiten staat belooft veel goeds. We gaan voor een soort schnitzel met frietjes. Bij de bestelling nemen we de eigenaar mee naar buiten en wijzen op het bord aan wat we willen eten. Terwijl wij naar onze tafel teruglopen loopt hij naar de vriezer, trekt een lade open en gaat op zoek naar onze bestelling. Helaas er is nog maar één schnitzel. Joost zoekt even mee en gaat dan voor de tortellini. Er komt eerst een mandje brood op tafel en een bakje geraspte kaas voor de tortellini. De tafel wordt gecompleteerd met een papieren place-mats, een servetje en plastic bestek. Er wordt zelfs een tafeltje bijgeschoven, dat schept verwachtingen! Nu alles gereed is wordt de maaltijd opgediend. Mevrouw brengt twee volledig dichte plastic bakjes van circa 15 x 15 x 4 centimeter en zet die voor ons op de place-mats. Als we zelf de gesealde bovenkant lostrekken blijkt de complete maaltijd in het bakje te zitten! De schnitzel van Wim is niet bedekt met patat maar met blokjes wegzuig aardappel. Joost is nog goed af met zijn tortellini die nog wat extra smaak krijgt door de Italiaanse kaas. Wim sluit zijn maaltijd af met een boterham die hij voor de smaak bestrooid met de geraspte kaas. Nu bewijst de camera die in de ruimte hangt zijn dienst want binnen enkele seconden verdwijnt de kaas van het bijzettafeltje. Het broodmandje met nog een half sneetje mag blijven staan in gezelschap van de lege plastic bakjes, het plastic bestek en twee gebruikte servetjes. Als we de zaak uitlopen kijken we in het voorbijgaan nog even naar het reclamebord en komen tot de conclusie dat sommige zaken mooier worden voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn. Vlak voor Citta di Castello zien we een aankondiging van een B&B. Omdat er gezien de donkere lucht slecht weer op komst is bedenken we ons geen moment en besluiten daar te overnachten mits ze een kamer hebben. De B&B is onbemand en we bellen het vermelde nummer. Er is een kamer en de sleutel wordt binnen tien minuten gebracht. Als we door de B&B rondgeleid worden is het, zonder dat we het in de gaten hebben, stevig gaan regenen en zitten we alsnog met natte tassen.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.